Alimente care nu trebuie combinate

2 jpg jpeg

Potrivit nutriţioniştilor, proteinele rămân cel mai mult timp în stomac pentru a fi digerate. Alimentele care au nevoie de foarte puţin timp pentru a fi digerate sunt carbohidraţii, printre care se numără pastele, orezul sau cartofii.

Alimente care nu trebuie combinate: carbohidraţi şi alimente acide

Carbohidraţii (cartofi, pâine, fasole, banane) nu ar trebui să se regăsească la aceeiaşi masă cu alimentele acide, printre care se numără tonul, mozzarella, laptele, ovăzul, lămâile, portocalele, ananasul şi roşiile, deoarece carbohidraţii se digeră mai greu în mediu acid.

Nu consuma proteine concentrate şi carbohidraţi la aceeaşi masă

Asta înseamnă că nu trebuie să mănânci nuci, carne, ouă, caşcaval la aceeaşi masă cu pâine, cereale, cartofi, fructe dulci şi prăjituri.

Nici fasolea uscată nu se combină cu carbohidraţi. Nu pune în aceeaşi farfurie ouă cu carne sau ouă cu caşcaval. Şi laptele trebuie consumat singur, la o diferenţă de cel puţin 30 de minute de celelalte alimente.

Alimente care nu trebuie combinate: proteine cu grăsimi

O altă combinaţie pe care trebuie să o eviţi sunt proteinele şi grăsimile. Aşadar, nu mânca la aceeaşi masă smântână, lapte în combinaţie cu carne, brânză, caşcaval, nuci, pentru a nu îngreuna procesul de digestie.

Prezenţa grăsimilor în stomac diminează sucul gastric. Nici proteinele nu trebuie asociate cu legume şi fructe acide. Pepenii este bine să fie consumaţi singuri, nu în combinaţie cu alte alimente.