Alimente care favorizează şi accentuează celulita

1 2 jpg jpeg

Alimente care favorizează şi accentuează celulita: zahărul industrial

Se află peste tot: în îngheţate, produsele de patiserie, biscuiţi, cereale pentru micul dejun... Sau se ascunde sub denumiri de genul de zaharoză, dextroză, glucoză. Nici îndulcitorii artificiali nu sunt inofensivi, căci orice zahăr de sinteză favorizează retenţia apei în ţesuturi.

Alimente care favorizează şi accentuează celulita: sarea

Şi ea este prezentă şi încă în cantităţi mari: în mezeluri, saramură, produse lactate, sosuri gata preparate, conserve, snacksuri. Doza zilnică recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii e de 4 grame - adică exact cât oferă un sendviş. Cu toate acestea, consumăm zi de zi dublul, ba chiar triplul acestei cantităţi.

Încearcă să renunţi la sare timp de 15 zile, şi, când o reintroduci în dietă, să te limitezi la cantităţile recomandate de specialişti. Şi nu uita că produsele bogate în sare sunt şi pline de grăsimi saturate - cât se poate de dăunătoare siluetei.

Alimente care favorizează şi accentuează celulita: grăsimile saturate

Hamburgerii, pizza, cartofii prăjiţi, hot-dog-ul, precum şi toate alimentele vândute în regim de fast-food sunt inamicii numărul unu ai corpului, inclusiv ai pielii. Trebuie evitate şi produsele din lapte integral precum margarina, frişca, smântâna sau untul.

De asemenea, femeile care îşi doresc un corp lipsit de celulită trebuie să evite cu orice preţ prăjelile, grăsimile de tip trans, carnea roşie şi salamul, cârnaţii, chorizo sau slănină.

Alimente care favorizează şi accentuează celulita: băuturile răcoritoare

Aceste băuturi sunt extrem de dăunătoare pentru sănătatea pielii, cât şi pentru sănătate, în general. Evită, aşadar, băuturile carbogazoase, care conţin o cantitate enormă de zahăr, precum şi aşa-zisele lor versiuni light. Atunci când îţi este sete, bea multă apă sau sucuri din fructe şi legume proaspete.

Alimente care favorizează şi accentuează celulita: cafeaua

Deşi reputată pentru a elimina grăsimile şi a favoriza diureza, la anumite persoane, cafeaua favorizează deshidratarea organismului - ceea ce „împinge” rinichii să fixeze sodiul, deci şi lichidele care conţin acest compus.

Drept urmare, în funcţie de organism, cafeaua poate să favorizeze şi retenţia apei. Pentru a-ţi da seama ce efect are cafeaua asupra ta, scoate-o din consum timp de 2 săptămâni şi introdu-o treptat, urmărind ce se întâmplă cu organismul tău.

Alimente care favorizează şi accentuează celulita: făina rafinată

Este vorba, în general, de făina albă, prezentă în majoritatea alimentelor pe care le consumi zilnic. Pâinea, biscuiţii, orezul şi pastele favorizează formarea celulitei, întrucât aceste făinuri conţin o cantitate mare de drojdie pe care organismul o metabolizează mai greu.