Alimente bune pentru ficat: ce este bine să incluzi în dietă

1 2 jpg jpeg

Consumul excesiv de alimente procesate, alcoolul, produsele chimice, poluarea şi alţi factori suprasolicită ficatul, încărcându-l cu toxine, astfel că el nu funcţionează întotdeauna corect. Iată, aşadar, câteva remedii naturale care ajută la curăţarea ficatului!

Bea apă cu lămâie

Un pahar de apă călduţă cu lămâie consumat în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, elimină toxinele din ficat, stimulează metabolismul şi ajută digestia, evitându-se, astfel, constipaţia.

Consumă avocado

Fructul de avocado este considerat una dintre cele mai bune surse de grăsimi sănătoase, fiind un bun protector al ficatului. Un studiu efectuat în Japonia a arătat că consumul de avocado împiedică ficatul să acumuleze toxine.

Hidratarea, esenţială pentru sănătatea ficatului

Unul dintre cele mai bune remedii pentru protejarea ficatului este consumul de apă, între şase şi opt pahare zilnic, cel puţin. În plus, o hidratare corespunzătoare a corpului permite, de asemenea, curăţarea rinichilor.

Evită pe cât posibil alimentele procesate

Este extrem de important să evitaţi consumul excesiv de zahăr, de făinoase şi orice alte alimente procesate, deoarece ficatul nu va face decât să transforme toate aceste grăsimi în colesterol.

Ceaiul de păpădie, aliat al sănătăţii hepatice

Rădăcina de păpădie este folosită încă din antichitate pentru tratarea afecţiunilor hepatice, dar şi pentru curăţarea ficatului. Consumaţi sub formă de ceai (poţi procura din magazinele naturiste).

Adaugă usturoi la prepararea mâncărurilor

Usturoiul este unul dintre cele mai puternice remedii naturale şi contribuie la întărirea sistemului imunitar, apărându-l de viruşi şi bacterii. Usturoiul conţine, de asemenea, substanţe sulfuroase, care sunt responsabile de activarea enzimelor, având scopul de a îmbunătăţi funcţia ficatului.

Varza de Bruxelles detoxifiază ficatul

Leguma conţine glucozinolat, o componentă sulfuroasă care protejează şi curăţă organismul de toxine.

Ceaiul verde, remediul cu zeci de beneficii

Este demonstrat faptul că ceaiul verde contribuie la curăţarea ficatului într-un mod natural şi protejează organismul împotriva tumorilor şi hepatitelor virale. De asemenea, consumul de ceai verde ajută la eliminarea grăsimilor acumulate la nivelul ficatului.

Băutura care ajută la curăţarea ficatului

Această reţetă de smoothie are efecte depurative excelente, fiind ideală pentru curăţarea ficatului, îmbunătăţirea digestiei şi pierderea de kilograme.

Aveţi nevoie de:

- 2 tulpini de aloe vera;

- sucul de la o lămâie;

- câteva frunze proaspete de mentă;

- 1 linguriţă de turmeric;

- 500 ml de apă rece.

Extrageţi pulpa din tulpinile de aloe vera şi amestecaţi bine cu celelalte ingrediente într-un blender până când obţineţi o pastă cu textură netedă. Consumaţi băutura dimineaţa, pe stomacul gol.