Află ce tipuri de E-uri sunt bune pentru organism!

1 2 jpg jpeg

E300- vitamina C

E300 este un potenţiator pentru pâine, dar se găseşte şi în compoziţia altor alimente, precum carne afumată, peşte congelat, cereale şi vin.

Acest aditiv ajută organismul să ardă mai multe grăsimi în timpul antrenamentelor, stimulează sănătatea şi rezistenţa ţesutului conjunctiv, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi creşte absorbţia fierului din alimente.

E101- vitamina B2

E101 este folosit ca şi colorant alimentar, fiind prezent în numeroase produse. Aditivul nu este periculos pentru organism, din contră este esenţial pentru buna funcţionare a glandei tiroide şi a metabolismului.

De asemenea, E101 reglează producţia de sebum şi protejează celulele de efectele negative ale oxigenului.

E100- curcumină

Curcumina este o substanţă din rădăcină de curcumă, care este folosită ca şi colorant alimentar.

Consumată în mod constant, curcumina contribuie la reducerea severităţii migrenelor, are proprietăţi antiinflamatorii şi anti-cancer şi poate reduce în mod semnificativ numărul de polipi din colon.

E160d- licopen

Datorită culorii sale roşu intens, E160d este folosit adesea drept colorant alimentar. Licopenul pentru uz comercial este extras din tomate.

Studiile arată că licopenul are numeroase beneficii asupra organismului, şi anume: protejează pielea împotriva razelor ultraviolete nocive ale soarelui, ajută la controlul crizelor induse de astm şi previne dezvoltarea celulelor canceroase.