Aceste alimente scad colesterolul rău!

1 2 jpg jpeg

Dacă vrei ca povestea colesterolului rău crescut să fie nimic mai mult decât o poveste, atunci adoptă în alimentaţia ta zilnică următoarele alimente şi

bucură-te de nutrimenţii lor.

Unul dintre cele mai sănătoase alimente de care poţ profita este uleiul de măsline, îl poţi adăuga la salată, sau la prepararea diverselor preparate. Însă este bine să ăl consumi cu moderaţie, deoarece acesta are multe calorii.

Consumă leguminoase

O sursă excelentă de fibre solubile, fasolea neagra, fasolea ochi negri, fasolea rosie kidney, lintea sunt o alegere sănătoasă şi saţioasă de care te poţi bucura zilnic.

Fasolea conţine acid folic, vitamina B care este benefică pentru inima ta. Astfel că este indicat să găteşti mai des leguminoase: linte, naut, soia.

Şi cerealele integrale sunt o alegere sănătoasă care te ajută să menţii un echilibru al colesterolului în organism, inclusiv tărâţele la micul dejun şi orezul brun sau salbatic. Fibrele oferite de acestea sunt fibre solubile.

Mănâncă cel putin doua porţii de cereale integrale pe zi.

Cât mai multe fructe bogate în fibre

Fructele sunt recunoscuta ca având un conţinut ridicat de fibre, şi astfel îţi pot creşte valorile colesterolului HDL în timp ce te ajută să reduci nivelul colesterolului LDL.

Consumă-le sub formă de smoothe, de salată sau piure în care să adaugi tărâţe ori cereale.

Şi peştele este o alegere bună, mai ales că acesta conţine acizii graşi Omega-3. Alege să consumi variante de peşte gras, cum ar fi somonul, macroul, tonul, sardinele şi păstrăvul.

Seminţele de in şi nucile

Ambele conţin acizi buni entru organismul tău mai ales seminţele de in care îţi aduc un aport bun de aciziz graşi Omega-3.Vegetarieni folosesc seminţele de in ca sursă de Omega-3, însă ideal ar fi să consumi aceaste seminţe deja măcinate, altfel organismul nu le poate descompune.

Nucile, îţi oferă şi ele grăsimi sănătoase, benefice mai ales pentru inimă. Sunt bogate în fibre , conţin steroli vegetali care blochează absorbţia colesterolului în corpul tau. Poţi s le consumi ca gustare, sau să le incluzi în preparatele de la mesele tale.