8 motive să bei apă cu lămâie în fiecare dimineaţă

1 2 jpg jpeg

Lămâile conţin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, potasiu şi pectină, substanţe care ajută organismul să se apere împotriva infecţiilor.

8 motive să bei apă cu lâmâie în fiecare dimineaţă: ajută digestia

Apa cu lămâie ajută la eliminarea toxinelor din organism. Datorită compoziţiei sale, foarte asemănătoare cu cea a salivei şi a acidului clorhidric conţinut de sucurile gastrice, sucul de lămâie ajută ficatul să producă bila, etaptă importantă în procesul de digestie.

Lămâile sunt, de asemenea, bogate în minerale şi vitamine, acestea având rolul de a reduce din toxinele care se acumulează în tractul gastrointestinal. De altfel, Societatea Americană de Cancer recomandă pacienţilor care suferă de cancer să bea apă călduţă cu lămâie, extrem de benefic în stimularea tranzitului intestinal.

8 motive să bei apă cu lâmâie în fiecare dimineaţă: un diuretic eficient

Sucul de lămâie favorizează eliminarea rapidă a toxinelor din organism şi are un rol benefic în menţinerea sănătăţii sistemului urinar.

8 motive să bei apă cu lâmâie în fiecare dimineaţă: întăreşte imunitatea

Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, lămâia luptă cu succes împotriva răcelilor şi a bolilor respiratorii, în timp ce potasiul stimulează sistemul nervos.

8 motive să bei apă cu lâmâie în fiecare dimineaţă: echilibrează pH-ul sangvin

Bogat în acid citric şi vitamina C, sucul de lămâie, consumat regulat, poate reduce aciditatea din corp.

8 motive să bei apă cu lâmâie în fiecare dimineaţă: îmbunătăţeşte aspectul pielii

Vitamina C şi antioxidanţii din lămâi contribuie la ştergerea ridurilor şi a petelor de pe ten, pielea devenind mult mai luminoasă în timp. De asemenea, sucul de lămâie este util în combaterea acneei, având un puternic efect cicatrizant.

8 motive să bei apă cu lâmâie în fiecare dimineaţă: oferă energie

Mirosul de lămâie energizează şi stimulează buna dispoziţie prin reducerea nivelului de anxietate şi a stărilor depresive.

8 motive să bei apă cu lâmâie în fiecare dimineaţă: te scapă de respiraţia urât mirositoare

Băută dimineaţa, pe stomacul gol, apa cu lămâie combate halena (respiraţia urât mirositoare). Totodată, este de ajutor şi dacă suferi de sângerări ale gingiilor, cât şi de infecţii ale gâtului (datorită proprietăţilor antimicrobiene).

8 motive să bei apă cu lâmâie în fiecare dimineaţă: ajută la slăbit

Lămâia conţine o substanţă numită pectină, compus care reduce din pofta de mâncare. De altfel, studiile au arătat că persoanele care au ţinut diete alcaline au slăbit rapid mai multe kilograme.

De reţinut: Apa în care stoarcem sucul de lămâie trebuie să fie călduţă (la temperatura camerei), pentru a fi mai uşor de digerat, iar lămâile să fie, de preferat, bio.