7 sfaturi pentru un post sănătos

1 2 jpg jpeg

Gătăţi variat

Din lipsă de timp, meniul celor mai mulţi devine monoton şi sărăcăcios în perioadele de post. Varietatea nu înseamnă multe feluri de mâncare la aceeaşi masă. O dietă suficient de variată este cea care cuprinde 16 feluri de mâncare diferite într-o săptămână. Faceţi mişcare

Modernizarea înseamnă mai puţină mişcare, alimentele de post existente în magazine sunt rafinate şi concentrate în calorii. De aici apare un aport nutritiv mai mare şi diferenţa se depune ca grăsime. Aceasta se combate făcând zilnic mişcare.

Cereale, leguminoase, fructe, legume şi verdeţuri înseamnă un post sănătos. Cea mai mare parte a caloriilor trebuie să provină din aceste alimente. În plus, acestea conţin substanţe care au rol protector împotriva bolilor canceroase.

Evitaţi grăsimile saturate şi cele fără colesterol. Colesterolul se găseşte numai în alimente de origine animală. Organismul are nevoie de grăsimi nesaturate care se găsesc predominant în produsele vegetale.

Fără zahăr şi dulciuri concentrate, e o regulă importantă a dietei de post. Consumul dulciurilor de post pot să ducă la apariţia infecţiilor cu candida, a accentuării cariilor dentare precum şi la declanşarea crizelor de hiperglicemie (diabet).

Se recomandă să nu se consume mai mult de o linguriţă de sare pe zi, în această cantitate se include sarea adăugată la gătit, cea din pâine precum şi cea din produsele naturale care conţin şi ele sodiu.

Adoptarea unei diete predominant vegetariană (de post) poate să acopere necesarul de grăsimi, proteine şi zaharuri, astfel încât cei care consumă o astfel de dietă să nu sufere modificări metabolice deranjante. În această perioadă încercaţi să evitaţi alcoolul.