7 motive să mănânci mai mult pepene

1 2 jpg jpeg

E o surs─â bun─â de hidratare vara

Miezul zemos ┼či delicios al pepenelui verde are efecte revigorante ┼či energizante. Speciali┼čtii nutri┼úioni┼čti ne recomand─â s─â-l consum─âm cu ├«ncredere ├«ntruc├ót reprezint─â una dintre cele mai eficiente metode de hidratare ┼či de vitaminizare pe timpul verii.

Previne formarea pietrelor la rinichi

Graţie capacităţilor diuretice, pepenele verde e recomandat în dieta persoanelor cu pietre la rinichi sau care suferă de gută. Cu excepţia persoanelor cu insuficienţă renală, tuturor celor care suferă de rinichi le este recomandată o cură de pepene de minimum zece zile.

E antiinflamator natural

Pepenele verde r─âcore┼čte ┼či potole┼čte setea, dar contribuie ┼či la reducerea unor inflama┼úii la nivelul organismului, care pot fi legate de apari┼úia astmului, a arterosclerozei, a diabetului, a artritei ┼či a cancerului de colon.

Te fere┼čte de infec┼úii

Vitamina C din pepene ├«mbun─ât─â┼úe┼čte sistemul imunitar, protej├óndu-ne ├«mpotriva bolilor ┼či trat├ónd unele afec┼úiuni medicale precum cataracta. Vitamina A din pepene lupt─â ├«mpotriva infec┼úiilor din organism.

Stimuleaz─â corpul s─â elimine toxinele

Pentru c─â mai mult de 90% din compozi┼úia pepenelui este ap─â, fructul acesta cur─â┼ú─â organismul, ├«l detoxific─â, protejeaz─â intestinul sub┼úire. Este recomandat persoanelor cu un grad mai mare de uzur─â a organismului, b─âtr├ónilor ┼či celor care au o alimenta┼úie ├«nc─ârcat─â de toxine.

Elimin─â stresul

Pepenele verde reprezint─â o surs─â important─â de vitamine (B6, B1, C, A), potasiu, magneziu ┼či aminoacizi. Vitamina B6 ajut─â la p─âstrarea s─ân─ât─â┼úii creierului ┼či la combaterea anxiet─â┼úii, a stresului ┼či chiar a atacurilor de panic─â.

E fructul ideal pentru cardiaci

Pepenele verde con┼úine licopen, un antioxidant indicat persoanelor care sufer─â de afec┼úiuni cardiace, dar ┼či bolnavilor de cancer de prostat─â.