5 motive să consumi cereale integrale

1 2 jpg jpeg

Cerealele integrale au multe elemente nutritive: fibre, minerale, proteine, întreg complexul de vitamine B. Acestea îţi îmbunătăţesc concentrarea, capacitatea de memorare, dar şi să te menţii în formă, deoarece taie pofta de mâncare de-a lungul zilei.

Protejează inima Cerealele integrale şi mai ales fulgii de ovăz conţin fibre care ajută la scăderea nivelului de colesterolului, reducând astfel riscul afecţiunilor cardiovasculare. Fulgii de porumb, cele mai populare cereale din lume, au un alt efect benefic: scad tensiunea arterială. Hrişca este şi ea benefică pentru inimă. Nu conţine gluten, deci este o alternativă minunată pentru persoanele alergice. Conţine proteine şi minerale care îmbunătăţesc circulaţia sângelui. Te ajută să ai o digestie bună Datorită conţinutului bogat în fibre, cerealele integrale, precum orzul, ovăzul, secara şi grâul ajută foarte mult la reglarea tranzitului intestinal. Tot ele te pot ajuta să scapi de constipaţie şi de hemoroizi, dar şi de cancerul colorectal. Dintre toate cerealele, orzul este cel mai bun pentru digestie. Scad riscul de diabet

Un bol de cereale fără zahăr consumate zilnic îţi reduc şansele de a face diabet de tip 2 cu 34%. Acest fapt se datorează conţinutului de fibre şi de minerale, îndeosebi magneziu. Secara şi grâul, care conţin fribre insolubile sunt cele care reduc glicemia.

Antioxidanţii aflaţi în cereale, îndeosebi în fulgii de porumb, asigură organismului protecţia de care are nevoie împotriva agenţilor cancerigeni. În plus, te ţine departe de bolile psihicului, cum este şi Alzheimerul, datorită complexului B pe care îl au în compoziţie. Acesta menţine sănătatea sistemului nervos.

Organismul are capacitatea de a digera şi de a absorbi rapid carbohidraţii din cerealele integrale. Aceştia sunt necesari în dieta zilnică, pentru că produc energia de care corpul are nevoie şi ajută la buna funcţionare a acestuia.

Consumul în exces de cereale reduce capacitatea organismului de absorbţie a fierului, zincului şi a altor minerale.