5 legume de culoare roşie cu beneficii pentru sănătate

1 2 jpg jpeg

Sfecla roşie, contra anemiei

Sfecla roşie este una dintre legumele bogate în antioxidanţi. Este o sursă importantă de potasiu, fibre, acid folic, dar şi vitamina C. Conform unui studiu recent, leguma poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, previne anemia şi creşte rezistenţa organismului. O poţi consuma sub formă de salată. De asemenea, poţi bea suc de sfeclă roşie, câte un pahar pe zi.

Roşiile

Roşiile conţin până la 90% apă, fiind un diuretic şi un depurativ excelent. Conţin vitaminele şi mineralele esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Tomatele reprezintă o importantă sursă de licopen, vitamina C şi potasiu. De aceea, ajută la menţinerea sănătăţii inimii, previn hipertensiunea arterială şi ajută la buna funcţionare a sistemului nervos.

Ardeii graşi roşii

Aceste legume au doza zilnică recomandată de vitamina A, conţin vitamina C şi au numai 30 de calorii. Ardeii roşii sunt o alegere excelentă pentru buna funcţionare a sistemului imunitar şi pentru menţinerea sănătăţii pielii, datorită conţinutului de vitamina A. Conţinutul ridicat de vitamina C ajută la întărirea imunităţii, ferindu-te de infecţii. Ardeii mai conţin şi vitamina B6, vitamina E şi acid folic.

Ridichile

Din familia cruciferelor, ridichile sunt alegerea excelentă pentru salate. Sunt o sursă importantă de vitamina C, acid folic şi potasiu. La doar nouă calorii într-o jumatate de cană, sunt excelente pentru cei care se află la cură de slăbire.

Oferă protecţie contra afecţiunilor renale, a bolilor de colecist şi a infecţiilor. Ridichile roşii sunt şi o bună sursă de iod, pentru buna funcţionare a glandei tiroide.

Ardeii iuţi

Ardeiul iute luptă cu inflamaţiile din organism, datorită capsaicinei. Asigură şi o cantitate importantă de vitamina C, magneziu, cupru şi vitamina A. Este de ajutor şi persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, cât şi celor care au astm sau artrită reumatoidă.