5 alimente care te scapă imediat de balonare

1 2 jpg jpeg

Iata 5 alimente care te scapă imediat de balonare:

Ovăzul te scapa de balonare

Principalul tău aliat în lupta cu constipatia şi balonarea, ovăzul este recomandat datorită fibrelor şi vitaminelor pe care le conţine şi care sunt benefice digestiei. Ovăzul poate fi consumat sub formă de cereale integrale, aliment care îţi oferă, de asemenea, senzaţia de saţietate, chiar dacă nu ai consumat o cantite mare.

Prunele

Folosite la prepararea dulceţurilor şi a prăjiturilor, prunele sunt alimente laxative foarte des folosite. Sunt recomandate a se consuma uscate, simple sau sub formă de compot.

Prunele uscate sunt şi ele o sursă bogată de vitamine (A, C, grupul B) şi de minerale (calciu, magneziu, potasiu, seleniu, fier). De asemenea, prunele uscate oferă organismului o bună doză de fibre care potolesc foamea şi o amână apetitul alimentar pentru mai multe ore.

Menta

Pentru o bună detoxificare a organismului este recomandată mestecarea unei frunze de mentă în fiecare zi. Remediul te eliberează de disconfortul gastric şi îţi linişteşte stomacul dacă acesta a fost deranjat. De asemenea, ceaiul de mentă (2 linguriţe de plantă la o cană de apă clocotiă) ajută digestia şi reduce gazele de la stomac.

Bananele neutralizeaza aciditatea gastrica

Fiind uşor digerabilă şi laxativă, banana este fructul cel mai indicat în caz de indigestie. Ele ajută prin neutralizarea supraacidităţii provocate de sucurile gastrice şi contribuie la reducerea iritaţiei cauzate de ulcerul gastric prin acoperirea mucoasei stomacului. Pectina, o fibră solubilă care se regaseşte în banane este un aliat important al digestiei.

Nucşoara

Mirodenia este un remediu des utilizat pentru calmarea flatulenţei şi pentru stimularea proceselor digestive. Praful de nucşoară amestecat cu ghimbir şi coriandru este un ajutor eficient pentru indigestie. Nucşoara adăugată în ceai poate ajuta şi la alinarea durerilor de cap cauzate de indigestie.

Citeşte şi

Exerciţii uşoare împotriva senzaţiei de balonare

Aditivii alimentari predispun la balonare