5 alimente care te pot deranja la stomac

1 2 jpg jpeg

Cafeaua

Pentru unii oameni, cafeaua poate avea efect laxativ, ducând până la apariţia diareei. De aceea, este indicta să nu bea această băutură pe stomacul gol, mai ales dimineaţa. Totodată, cafeaua poate să ducă la acutizarea simptomelor în caz de boli digestive, precum gastrita sau ulcerul.

Şi băuturile carbogazoase pot avea un efect neplăcut asupra stomacului.

Alcoolul

Dacă ai avuto seară în care ai exagerat cu consumul de alcool, este posibil ca a doua zi să te trezeşti cu crampe stomacale şi indigestie. Alcoolul irită mucoasa stomacului, spun specialiştii.

Lactatele

Alimente care pot să îţi provoace neplăceri digestive sunt şi lactatele, asta în cazul persoanelor intolerante la lactoză. De asemenea, mai pot apărea manifestări precum balonarea şi crampele stomacale.

Indicat este să ţii şi un jurnal al alimentelor şi să le eviţi pe cele care îţi fac probleme.

Produsele care conţin îndulcitori artificiali

Îndulcitori precum sorbitolul ori sucraloza pot duce la apariţia diareei şi flatulenţei. De aceea, poţi înlocui astfel de îndulcitori cu stevia, care este natural.

Mâncărurile condimentate

Şi alimentele care conţin prea multe condimente pot irita stomacul, ducând la apariţia indigestiei. Şi grăsimile cpnsumate în exces pot avea acest efect neplăcut, din cauză că pot duce la mişcări necontrolate ale intestinelor.