4 vitamine bune pentru pielea ta

1 2 jpg jpeg

Vitamina A protejează împotriva radicalilor liberi produşi de toxine sau de acţiunea razelor soarelui, previne acneea şi are efect de hidratare a pielii.

Se găseşte în: ficat, untură de peşte, gălbenuş de ou, morcovi, spanac, urzici, fragi, lapte.

Vitamina E are rol antioxidant, întrerupând acţiunea nocivă a substanţelor toxice sau a poluanţilor asupra organismului, are funcţie anti-îmbătrânire şi de hidratare a pielii.

Se găseşte în: uleiurile şi margarinele vegetale, orezul brun, spanac, salată, urzici, soia şi porumb.

Vitamina D este singura vitamină sintetizată în piele, sub acţiunea razelor soarelui. Lipsa ei duce la rahitism, la copiii mici, şi osteoporoză la bătrâni.

Produsele pe bază de vitamina D sunt utilizate în tratarea psoriazisului. Precursorii vitaminei D se găsesc în uleiul de peşte, lapte, ouă şi unt.

Vitamina C este necesară pentru sinteza colagenului, proteina pielii care asigură elasticitatea tegumentului şi fermitatea sa, precum şi cicatrizarea.

În cazul lipsei de vitamina C, pielea devine mai fragilă, îşi pierde fermitatea, ridurile apar cu mai multă uşurinţă. Foarte important: vitamina C este distrusă prin fierbere sau prăjire.

Se găseşte în: fructe şi legume proaspete, măceşe, pătrunjel, citrice, coacăze, conopidă, ardei gras, varză şi broccoli.