4 alimente care combat cancerul de prostat─â

1 2 jpg jpeg

Ro┼čiile

Licopenul din compozi┼úia ro┼čiilor este un antioxidant care are puterea de a reduce riscul de apari┼úie a cancerului de prostat─â.

Pentru a beneficia de toate propriet─â┼úile nutritive ale acestor legume, este indicat s─â g─âti┼úi ro┼čiile c├ót mai bine, ├«ntruc├ót nivelul de licopen cre┼čte atunci c├ónd sunt g─âtite.

Broccoli

Sulforafanul este un ingredient activ care este cunoscut pentru proprietăţile sale anti-cancer.

Această substanţă poate acţiona ca un antioxidant în sine sau poate stimula enzimele detoxifiante din organism, contribuind astfel la inhibarea celulelor canceroase.

Soia

Soia este o leguminoas─â cu un con┼úinut ridicat de izoflavone, printre care se num─âr─â: genisteina, daidzeina ┼či gliciteina. Aceste substan┼úe au rol de protec┼úie ├«mpotriva mai multor tipuri de cancer, printre care ┼či cancerul de prostat─â.

Cantitatea de izoflavone variază în funcţie de tipul de soia, însă nu există nicio regulă generală care să vă ajute să faceţi diferenţa între aceste tipuri de soia.

Pentru a beneficia de proprietăţile benefice ale acestei leguminoase este indicat să se consume cât mai multe produse bogate în soia.

Seminţele de in

Inul con┼úine lignani ┼či acid alfa linoleic, dou─â substan┼úe anti-cancer. Propriet─â┼úile antioxidante ale acestor ingrediente inhib─â dezvoltarea celulelor canceroase, mai ales pe cele care se pot ├«nmul┼úi ├«n glanda prostatic─â.

A┼čadar, consum─â c├ót mai multe produse pe baz─â de semin┼úe de in pentru a reduce riscul de cancer de prostat─â.