10 motive să bei în fiecare zi apă cu lămâie

1 2 jpg jpeg

Totodată, lămâile conţin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, potasiu şi pectină, substanţe care ajută organismul să se apere împotriva infecţiilor. În cele ce urmează, îţi vom prezenta avantajele pentru sănătate ale consumului de apă cu lămâie!

10 motive să bei în fiecare zi apă cu lămâie: îmbunătăţeşte aspectul pielii

Vitamina C şi antioxidanţii din lămâi contribuie la ştergerea ridurilor şi a petelor de pe ten, pielea devenind mult mai luminoasă în timp. De asemenea, sucul de lămâie este util în combaterea acneei, având un puternic efect cicatrizant.

10 motive să bei în fiecare zi apă cu lămâie: ajută sistemul digestiv

Lămâia, în combinaţie cu apa călduţă, ajută la eliminarea toxinelor din organism. Lămâile sunt cunoscute pentru faptul că ajută la purificarea ficatului. Totodată, acest fruct stimulează digestia, astfel că apa cu lămâie consumată în mod regulat te scapă de indigestie şi constipaţie.

10 motive să bei în fiecare zi apă cu lămâie: are grijă de sănătatea orală

Băută dmineaţa, pe stomacul gol, apa cu lămâie combate halena (respiraţia urât mirositoare). Băutura atenuează durerile de dinţi şi este de ajutor dacă suferi de sângerări ale gingiilor, cât şi de infecţii ale gâtului (datorită proprietăţilor antimicrobiene).

10 motive să bei în fiecare zi apă cu lămâie: te energizează

Poţi înlocui cafeaua de dimineaţă cu această băutură, căci apa cu lămâie îţi va da energie. Combinaţia ajută la oxigenarea sângelui, ceea ce te va face să nu mai resimţi oboseala şi-ţi va da poftă de viaţă.

10 motive să bei în fiecare zi apă cu lămâie: reglează tensiunea arterială

Lămâia conţine potasiu, care are rolul de a regla tensiunea arterială. De asemenea, băutura elimină starea de greaţă şi ameţelile.

10 motive să bei în fiecare zi apă cu lămâie: depresie şi stres

Fiind un excelent energizant, consumul regulat de apă cu lămâie are efecte pozitive asupra stării de spirit şi a stresului.

10 motive să bei în fiecare zi apă cu lămâie: probleme respiratorii

Apa cu lămâie şi miere, băută dimineaţa, ajuta la reducerea flegmei.

10 motive să bei în fiecare zi apă cu lămâie: ajută să te recuperezi după sport

Băuturile pentru sportivi au fost considerate pentru mult timp drept modalitatea ideală de hidratare după un antrenament, însă se pare că acestea sunt inutile în cazul persoanelor cu o activitate fizică moderată, astfel că apa cu lămâie este o excelentă sursă de hidratare.

10 motive să bei în fiecare zi apă cu lămâie: întăreşte imunitatea

Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, lămâia luptă cu succes împotriva răcelilor şi a bolilor respiratorii, în timp ce potasiul stimulează sistemul nervos.

10 motive să bei în fiecare zi apă cu lămâie: ajută la slăbit

Lămâia conţine o substanţă numită pectină, compus care reduce din pofta de mâncare. De altfel, studiile au arătat că persoanele care au ţinut diete alcaline au slăbit rapid mai multe kilograme.