10 beneficii necunoscute ale vinului roşu

1 2 jpg jpeg

Beneficii necunoscute ale vinului roşu: te ajută să pierzi în greutate

Vinul roşu are o particularitate cu totul specială: el permite activarea unei gene care împiedică formarea unor noi celule de grăsime în corp. Însă, asta nu e tot, deoarece aceeaşi genă are capacitatea de a stimula celulele de grăsime deja existente, astfel încât ele să fie eliminate puţin câte puţin.

Pentru a demonstra acest lucru, celebrul Institut de Tehnologie din Massachusetts (MIT) a realizat mai multe studii şi a publicat rezultatele în diverse publicaţii ştiinţifice.

Totuşi, pentru a avea rezultate, în nici un caz nu trebuie să se depăşească doza de un pahar de vin roşu zilnic şi, bineînţeles, trebuie să respectaţi un regim de viaţă echilibrat şi o alimentaţie fără grăsimi.

Beneficii necunoscute ale vinului roşu: stimulează creierul

Vinul roşu este un mijloc excelent de a stimula procesele cognitive. Mai multe studii asupra acestui subiect au demonstrat că vinul roşu, consumat în cantităţi echilibrate, poate preveni demenţa şi bolile degenerative ale creierului.

Astfel, vinul roşu reduce inflamaţiile, împiedică îngroşarea arterelor, coagularea sângelui şi ameliorează, de asemenea, fluxul sangvin.

Beneficii necunoscute ale vinului roşu: tratează infecţii ale gingiilor

Dacă faceţi parte dintre persoanele cărora le sângerează gingiile în mod regulat, nu ezitaţi să beţi un pahar de vin roşu.

Vinul roşu previne, totodată, apariţia streptococilor şi a bacteriilor responsabile de apariţia cariilor, fiind foarte eficient împotriva gingivitei şi a durerilor de gât.

Beneficii necunoscute ale vinului roşu: înlătură oboseala

Beneficiile aduse de resveratrol, un compus care se găseşte în struguri, sunt cunoscute de mult timp. Studiile au demonstrat că acest antioxidant ameliorează stările de oboseală şi de apatie cu care ne confruntăm. În plus, acelaşi compus previne pierderea memoriei o dată cu înaintarea în vârstă.

Beneficii necunoscute ale vinului roşu: creşte numărul de endorfine

Băut în cantităţi moderate, vinul roşu eliberează endorfinele din corp, astfel că vom fi mult mai relaxaţi, arată un studiu al Universităţii din California.

Beneficii necunoscute ale vinului roşu: curăţă cavitatea bucală

Vinul băut în timpul mesei vă ajută să percepeţi mai bine aromele alimentelor datorită proprietăţilor sale astringente. Vinul diminuează gustul grăsimii în cazul în care mâncăm carne şi lasă o aromă plăcută.

Beneficii necunoscute ale vinului roşu: reduce colesterolul

Vinul roşu reprezintă o sursă naturală de polifenoli şi resveratrol, compuşi bogaţi în antioxidanţi care au grijă de sănătatea vaselor de sânge. Ei previn formarea cheagurilor şi apariţia colesterolului ,,rău".

Beneficii necunoscute ale vinului roşu: protejează sistemul cardiovascular

Pe lângă polifenoli, vinul roşu conţine vitamina E, care ajută la curăţarea vaselor de sânge şi previne formarea cheagurilor, ajutând astfel sistemul cardiovascular.

Beneficii necunoscute ale vinului roşu: reduce riscul de cancer

Studiile efectuate în laborator au arătat că antioxidanţii prezenţi în vin pot opri înmulţirea celulelor responsabile de cancerul la sân sau de ce cel pulmonar.

Beneficii necunoscute ale vinului roşu: combate infecţiile urinare

Datorită proprietăţilor sale antioxidante şi astringente, vinul împiedică bacteriile să se depună pe pereţii vezicii urinare. De asemenea, vinul roşu optiminează procesele de purificare şi filtrare ale acestor organe.