Zone ale corpului predispuse la infecţii bacteriene

1 2 jpg jpeg

Fără îndoială, corpul uman este o enigmă greu de elucidat în totalitate, astfel că anumite zone ale sale oricât de mult le-ai îngriji, tot nu le poţi proteja de bacterii. Un studiu făcut cu această temă a scos la iveală că gura este una dintre zonele cele mai infectate din întreg organismul uman. Aici existând peste 600 de tipuri de bacterii, deşi asta nu înseamnă că nu îţi îngrijeşti această zonă.

În plus, ar fi indicat să urmăreşti culoarea limbii tale ce poate varia în funcţie de infecţiile care se găsesc atât la nivelul limbii cât şi a gurii. Deci, este necesar să-ţi cureţi inclusiv limba cu soluţiile speciale destinate pentru igiena orală cât de des poţi.

Următoarea zonă după cavitatea bucală este reprezentată de zona subraţului, aceasta fiind asociată cu prezenţa a peste 8000 de bacterii, motiv pentru care aici ar trebui să acorzi o atenţie mult mai sporită.

Cât de sănătoasă este transpiraţia?

Prin intermediul transpiraţiei corpul elimină o mare parte din toxine. Este un procedeu natural care apare mai ales atunci când faci mişcare, ca să nu mai precizăm faptul că ai între 2 şi 4 milioane de glande sudoripare în corp.

2 jpg jpeg

În cazul în care te confrunţi cu transpiraţia excesivă, acest fenomen este cunoscut sub denumirea de hiperhidroza, şi aproximativ 3% dintre oamenii se confruntă pe parcursul vieţii cu această problemă.

Transpiraţia în sine are o reputaţie urât mirositoare, dar mirosul provine defapt de la bacteriile aflate la suprafaţa pielii tale.

Află care sunt cele mai ciudate fobii din lume AICI

Bacteriile de la nivelul capului

1 2 jpg jpeg

Nu poţi să scapi de neplăcerile oferite de mătreaţă? Ei bine află că la nivelul scalpului se regăsesc anumite bacterii ce se amestecă cu mătreaţa şi astfel rezultă acele mâncărime ce scos şi mai mult aspectul inestetic al mătreţii la suprafaţă. O soluţie bună ar fi să te speli mai des pe cap şi să foloseşti un şampon potrivit tipului tău de păr şi totodată să acorzi o atenţie deosebită şi alimentaţiei.

Atenţie la curăţarea urechilor!

Sigur că nu mai este un secret faptul că urechile noastre produc un anumit clei ce are ca scop curăţarea cavităţii auriculare. Curăţatul acestora cu ajutorul beţişoarelor de urechi ar putea să dăuneze mai mult decât să facă bine şi asta deoarece utilizând beţişorul , practic împingi şi mai înauntru cleiul, reuşind să scoţi o parte foarte mică. Şi această zonă este preferată de o serie de bacterii.

Pe acelaşi principiu funcţionează şi cavitatea nazală, astfel că proceduri ca introducerea degetului în nas te poate predispune la anumite infecţii.

Păstrează o igienă impecabilă

Sistemul digestiv este locul propice pentru dezvoltarea anumitor bacterii, astfel că acestea ajung şi în zona anusului, apoi în zona genitală,mai ales în cazul femeilor. Pentru a evita bacteriile respective este necesară o igienă impecabilă şi o alimentaţie sănătoasă care să susţină un tranzit normal.

Obiceiul de aduce mâna la gură ar trebui să fie tot mai rar, mai ales că la nivelul degetelor, mai ales a unghiilor se găzduiesc milioane de bacterii, astfel că poţi să le introduci foarte uşor în corpul tău.

Şi nu în ultimul rând, buricul este zona unde cel mai uşor se pota cumula anumite bacterii, care nici aici nu pot fi vizibile cu ochiul liber.