Vrei bucle strălucitoare? Încearcă uleiul de cocos

1 2 jpg jpeg

Părul ondulat sau creţ are nevoie de o îngrijire aparte faţă de părul mătăsos şi drept.

Poţi obţine bucle definite care strălucesc de sănătate cu ajutorul uleiului de cocos. Acesta are propietăţi care ajută părul se aranjeze mai uşor. Ştiai că atunci când se electrizează, este semn că părul este lipsit de umiditate şi de ulei?

Părul ajunge să fie lipsit de culoare şi firul se subţiază din cauza temperaturilor ridicate sau joase şi a tratamentelor chimice (de exemplu, vopselurile). De asemenea, expunerea la soare, lipsa aportului de apă, carenţele alimentare şi chiar stresul sunt dăunătoare părului.

Începe chiar de acum un tratament pe bază de ulei de cocos, pentru a avea un păr cu bucle definite şi strălucitoare! Spre deosebire de uleiurile minerale, uleiul din nucă de cocos penetreaza firul de păr îi conferă umiditate şi grăsimea naturală de care are nevoie pentru a-şi păstra supleţea.

Masează-ţi părul cu ulei de cocos călduţ, pentru cel puţin o oră, după care spală-l cu şampon şi lasă-l să se usuce. Înainte să se usuce trebuie să-l descurci cu un pieptăn cu dinţii rari.

Dacă nu găseşti ulei gata făcut, ia o nucă de cocos şi prepară în casă următoarea pastă, pentru care ai nevoie de o nucă şi de sucul unei lămâi. Le amesteci într-un blender, iar cu pasta obţinută masezi scalpul timp de o oră, după care îl speli cu şampon obişnuit.

Repetă acest tratament o dată pe săptămână.