Vopseaua de p─âr din plante, mai s─ân─âtoas─â

1 2 jpg jpeg

A┼čadar, nuan┼úarea p─ârului cu vopsele vegetale este solu┼úia ideal─â. Plantele cele mai utilizate sunt hena, mu┼če┼úelul, gen┼úiana ┼či nucul.

Hena, o metod─â organic─â de vopsire a p─ârului

O metoda organic─â de colorare a p─ârului este hena sau cicoarea, care este folosit─â pentru a crea reflexe acaju. De┼či este una dintre cele mai bune metode naturale de vopsire a p─ârului, nu poate fi folosit─â de c─âtre oricine. Spre exemplu, femeile cu p─ârul blond care folosesc hena vor ob┼úine o culoare ro┼čcat─â, ├«n timp ce brunetele vor ob┼úine o nuan┼ú─â aprins─â de ro┼ču, motiv pentru care este necesar─â reutilizarea acesteia, p├ón─â la ob┼úinerea nuan┼úei dorite.

Folose┼čte mu┼če┼úel, pentru o nuan┼ú─â mai deschis─â

De asemenea, ┼či vopsele naturale pe baz─â de mu┼če┼úel sunt o alegere bun─â. Dac─â vrei un p─âr luminos ┼či deschis alege o astfel de vopsea. Pentru a prepara lichidul ai nevoie de c├óteva flori de mu┼če┼úel pe care s─â le pui la fiert. P─ârul se spal─â cu lichidul respectiv de mai multe ori, astfel p─ârul blond va deveni str─âlucitor, iar cel ┼čaten sau brunet se va deschide treptat.

Vopsea pentru păr închis

Dac─â vrei s─â ob┼úii o nuan┼ú─â mai ├«nchis─â de p─âr, iat─â o vopsea pe care o po┼úi prepara chiar tu: ai nevoie de c├óteva plicule┼úe de ceai negru, cafea ┼či hena. Fierbe plicule┼úe de ceai negru, apoi adaug─â cafeaua ┼či hena, dup─â care ├«ndep─ârteaz─â plicule┼úele de ceai. Folosit de mai multe ori, amestecul are rolul de a ├«nchide culoarea p─ârului.

Printre beneficiile vopsirii naturale se num─âr─â faptul c─â vopseaua din plante nu con┼úine chimicale. ├Än ceea ce prive┼čte dezavantajele, acest tip de vopsire are o durat─â de via┼ú─â mult mai mic─â, iar pentru a ob┼úine o culoare uniform─â este necesar s─â utilizezi vopseaua de mai multe ori.