Vitaminele care au grij─â de pielea ta

1 2 jpg jpeg

Vitamina E, pentru hidratatre

Vitamina E este important─â pentru hidratarea pielii, mai ales dac─â ai pielea uscat─â. Po┼úi ad─âuga c├óteva pic─âturi de vitamina E uleioas─â c├ónd ├«┼úi preg─âte┼čti o masc─â din ingrediente naturale. Aceast─â vitamin─â ajut─â la hidratare ├«n profunzime. Persoanele cu tenul gras ar trebui s─â foloseasc─â m─â┼čti ┼či creme pe baz─â de vitamina E mai rar, ┼či anume de dou─â ori pe s─âpt─âm├ón─â, pentru c─â duce la acutizarea simptomelor.

Dacă ai tenul uscat, seara te poţi da cu uleiul provenit dintr-o capsulă de vitamina E uleioasă pe care ai ţinut-o în apă caldă trei-patru minute.

Vitamina A, contra ridurilor

Retinolul, forma activ─â a vitaminei A, stimuleaz─â produc┼úia de colagen ┼či de elastin─â. Contribuie la reducerea ro┼če┼úii tenului, c├ót ┼či a petelor maronii de pe fa┼ú─â.

Pentru prevenirea ridurilor, po┼úi face o masc─â dintr-un g─âlbenu┼č o linguri┼ú─â de iaurt ┼či cinci-┼čase pic─âturi de vitamina A uleioas─â. La┼či s─â ac┼úioneze un sfert de or─â, dup─â care te speli cu ap─â c─âldu┼ú─â. Po┼úi aplica masca de dou─â ori pe s─âpt─âm├ón─â, seara.

Vitamina B3 reduce riscul de infecţii ale pielii

Vitamina B3 este foarte important─â pentru piele.

Deficienţa acestei vitamine se poate manifesta prin infecţii la nivelul pielii. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Sydney, Australia, a dovedit că această substanţă scade riscul apariţiei cancerului de piele.

Aceasta se g─âse┼čte ├«n ciuperci, conopid─â, salat─â verde, sparanghel, dar ┼či ├«n broccoli.

Vitamina C protejeaz─â de cancer

O piele suplă are nevoie de vitamina C. Aceasta ocupă un rol important în sintetizarea colagenului, care menţine elasticitatea pielii. De asemenea, oferă protecţie contra cancerului de piele, deoarece luptă cu radicalii liberi.

Femeile care au folosit ┼čase luni o crem─â cu un con┼úinut bogat de vitamina C au ob┼úinut o piele fin─â, cu mai pu┼úine riduri dec├ót ├«nainte de a o folosi, potrivit unui studio efectuat ─ân SUA. Po┼úi prepara o masc─â dintr-o lingur─â de vitamina C pudr─â, dou─â-trei pic─âturi de vitamina E uleioas─â ┼či c├óteva pic─âturi de ap─â.