VIDEO: Îmbracă-ţi pielea în aromă de cacao

1 2 jpg jpeg

Untul de cacao este un produs cosmetic care se poate utiliza ca atare sau poate completa reţeta unor creme sau loţiuni.

În general este folosit ca ingredient de bază pentru ciocolate, dar este extrem de valoros şi în cosmetică.

Antioxidanţii din cacao dau un aspect catifelat pielii şi îi conferă supleţe. Untul se topeşte la temperatura corpului şi se absoarbe bine în piele. Are termen de valabilitate până la 5 ani

Cum era de aşteptat, şi untul de cacao a intrat pe mâna cercetătorilor, care au descoperit că grăsimile din compoziţie nu se alterează aşa de repede cum sunt alte produse naturale.

Te poţi bucura de beneficiile untului de cacao până la 5 ani.

Fie că e rafinat ori nerafinat, untul de cacao are în compoziţie teobromina, o substanţă activă care îi dă mirosul specific şi proprietăţi asemănătoare cafeinei: stimulează sistemul nervos, destinde musculatura şi are efect diuretic.

2 jpg jpeg

Dacă ai zone care acţionează precum bureţii care absorb multă apă, fă masaje cu unt de cacao. Mişcările trebuie să fie circulare şi în ritm puţin mai alert. Astfel poţi diminua şi semnele vergeturilor, dar şi „găurelele“ celulitei.

Untul penetrează primul strat de piele, epiderma, şi ajunge la dermă unde începe „reparaţiile“. În plus, acţionează ca o barieră asupra agenţilor externi şi menţine pielea hidratată.

Untul de cacao poate fi folosit şi în caz de eczeme, dermatite, arsuri şi cicatrici, dar trebuie folosit pe termen lung.