VIDEO: Cum să previi îngălbenirea dinţilor

1 2 jpg jpeg

Bea lichidele cu paiul

Cu toate că detartrajul este una dintre cele mai bune modalităţi de albire a dinţilor, efectele se păstrează pe termen lung, doar dacă eviţi să consumi multe alimente care “pătează”, precum ciocolată, cafea, cola, sucuri acidulate. În cazul băuturilor există o metodă simplă de a reduce contactul dintre lichide şi dinţi: folosirea unui pai. Astfel, dantura ta va fi ceva mai ferită de efectele negative ale băuturilor.

Mănâncă mere

Merele, ţelina şi morcovii se numără printre alimentele care au efecte benefice asupra dinţilor. Atunci când le mesteci, acestea acţionează ca periuţa de dinţi, curăţând zonele dintre dinţi, locuri în care deseori rămân resturi alimentare. Aşadar, ori de câte ori mănânci ciocolată sau bei un pahar de vin, consumă după şi alimente care curăţă şi albesc dinţii.

Spală-te cu bicarbonat de sodiu

Foloseşte bicarbonat de sodiu în combinaţie cu puţină apă pentru a scăpa de petele de pe dantură. Perierea dinţilor cu bicarbonat de sodiu timp de câteva luni te va ajuta să îţi menţii dinţii albi şi strălucitori, fără a fi nevoit să recurgi la ajutorul dentistului.

Clăteşte-ţi gura după fiecare gustare

Spală-te pe dinţi ori sau clăteşte-ţi gura ori de câte ori bei cafea, vin roşu şi ceai sau mănânci fructe roşii precum coacăze, mure şi cireşe. Toate acestea alterează culoarea şi strălucirea naturală a dinţilor.

Renunţă la fumat!

De asemenea, în cazul în care eşti fumător, este indicat să renunţi la fumat, dacă vrei să îţi recapeţi albul dinţilor. Nicotina duce la apariţia unor pete maronii care sunt destul de greu de îndepărtat, din cauza faptului că penetrează smalţul dinţilor.