VIDEO: Cele mai frecvente greşeli de îngrijire a pielii

1 2 jpg jpeg

Pentru a avea o piele sănătoasă şi frumoasă, iată câteva lucruri bine de ştiut!

1. Băile lungi şi calde nu hidratează pielea

Din contră, o baie lungă şi caldă grăbeşte deshidratarea pielii, distrugând stratul lipidic protector de la suprafaţa tegumentului. De asemenea, o baie prea fierbinte poate duce la agravarea varicelor.

2. Parfumul poate irita pielea, dacă îl aplici când nu trebuie

Nu este indicat să aplici parfum imediat după baie, când porii sunt dilataţi, altfel te poţi alege cu o iritaţie de toată frumuseţea.

3. Nu orice mască îi face bine pielii tale

Există nenumărate măşti, care au o multitudine de efecte asupra pielii. Însă, pentru a beneficia de efectele pozitive ale unei măşti naturale, trebuie să ştii care sunt acele ingrediente care fac bine pielii tale. Spre exemplu, argila este un bun exfoliant, însă în cazul în care ai pielea sensibilă, s-ar putea să îţi facă mai mult rău decât bine. Dacă nu foloseşti argila în combinaţie cu puţin ulei de măsline, rişti să te alegi cu o piele uscată şi iritată.

4. Epilarea poate provoca infecţii ale pielii

Fie că este vorba de epilarea cu ceară sau de cea cu aparate speciale, îndepărtarea părului poate avea o consecinţă destul de neplăcută: infectarea pielii. De aceea, se recomandă, ca înainte de epilare, să faci un duş cald pentru a deschide porii, iar la sfârşitul procesului este indicat să foloseşti o loţiune cu rol antiseptic şi de închidere a porilor.

5. Produsele scumpe nu sunt întotdeauna cele mai bune

Preţul unui produs cosmetic nu a trebui să fie un prim criteriu de cumpărare. Mai degrabă, acordă atenţie ingredientelor pe care le conţin produsele respective. Încearcă să optezi pentru acele produse care conţin cât mai puţine substanţe chimice, care pot fi dăunătoare pielii.