VIDEO: Ajută sau nu masajul la slăbit?

2 jpg jpeg

Prin masaj se stimulează circulaţia sangvină, se tonifiază musculatura, iar stratul adipos este vizibil redus.

Astfel, centimetrii din talie şi de pe coapse se vor reduce, iar circumferinţa şoldurilor se va „topi“ chiar de la primele şedinţe.

Dintre toate tipurile de masaj, cel anticelulitic este cel mai indicat atunci când este vorba despre un strat mai gros de grăsime.

Specialiştii spun că înainte este necesară detoxifierea organismului, pentru a fi eliminate toxi­nele. În acest caz, te ajută drenajul limfatic.

Dacă la nivelul circulaţiei limfatice există o problemă, atunci în corp se acumulează din ce în ce mai multă apă, pielea se lasă şi se formează celulita, prin „umflarea” celulelor grase.

Aici intervine limfa, care distruge toxinele cu ajutorul globulelor albe din ganglionii limfatici. Drenajul limfatic nu este recomandat însă în cazul eczemelor, al tumorilor maligne, al problemelor cardiace, bolilor de piele sau al trombozei.

Ai nevoie de 12 şedinţe

Maseurii profesionişti spun că este nevoie de cel puţin 12 şedinţe pentru ca efectele să fie vizibile. Rezultatele apar în funcţie de organismul fiecăruia.

„Pentru început, în timpul curei de slăbire, ­este bine să se meargă la masaj cam de 2‑3 ori pe săptămână. După aceea, poate fi susţinut şi o dată pe săptămână“, recomandă Ana-Maria Robescu, kinetoterapeut.

Pierzi până la 5 cm de pe coapse

Cât se slăbeşte cu ajutorul masajului anticelulitic diferă de la o persoană la alta. Contribuie mult şi metabolismul şi stilul de viaţă, dar şi psihicul. O gândire pozitivă şi un mod de viaţă activ vor influenţa mult procesul de topire a kilogramelor în plus.

În jur de 3-5 centimetri se pot pierde în talie, pe coapse şi în zona şoldurilor cu ajutorul masajului anticelulitic.

Doctor Click! Sănătate vă sfătuieşte

Ana-Maria Robescu, Kinetoterapeut Kinetomedica, Bucureşti

2 jpg jpeg

Nu-i indicat două zile la rând

Masajul anticelulitic ajută la diminuarea celulitei, intensificarea circulaţiei sangvine, îmbunătăţirea digestiei şi întărirea musculaturii. Nu este indicată însă practicarea masajului două zile consecutiv, deoarece corpul trebuie să se refacă.

După masaj, unele zone pot să fie dureroase. Nu este admis să apară vânătăile, care indică vase de sânge sparte.

Sfat: Nu apela la masajul anticelulitic dacă eşti însărcinată sau dacă suferi de boli de piele.