VIDEO: 5 sfaturi pentru unghii sănătoase

1 2 jpg jpeg

1. Menţine-le hidratate

Unghiile se rup cu uşurinţă atunci când nu sunt hidratate suficient.

De aceea, este important să îţi masezi unghiile cu puţin ulei de măsline, mai ales după ce ai ţinut foarte mult mâinile în apă sau au intrat în contact cu substanţe chimice care le dăunează.

Poţi folosi şi ulei de ricin, atât pentru a le menţine hidratate, cât şi pentru a le ajuta să crească sănătoase.

2. Poartă mănuşi când speli vase

Specialiştii ne recomandă să purtăm mănuşi ori de câte ori facem treabă prin casă pentru a ne proteja unghiile de murdărie şi de chimicalele din compoziţia produselor de curăţat.

3. Nu tăia cuticulele

Nu este indicat să tai cuticulele, deoarece au un rol important în protejarea unghiilor. Odată cu îndepărtarea cuticulelor, unghiile devin foarte fragile şi sunt predispuse la infecţii bacteriene.

3. Întăreşte-ţi unghiile cu vitamina B

Alimentaţia joacă şi ea un rol important în menţinerea unghiilor frumoase şi sănătoase. Biotina este una dintre vitaminele din complexul B care ajută la întărirea unghiilor.

Cercetătorii suedezi au descoperit că persoanele care au luat 2,5 miligrame de biotină pe z timp de 5 luni şi-au întărit unghiile mult mai repede, spre deosebire de cei care nu au luat suplimente sau au optat doar pe o dietă bogată în vitamine din complexul B.

4. Pileşte-ţi unghiile corect

Pentru a evita creşterea fragilităţii unghiilor, pileşte-ţi unghiile într-o singură direcţie. De asemenea, evită să îţi pileşti unghiile imediat după ce ai ieşit de la duş, deoarece unghiile moi se rup mai repede.