VIDEO: 5 fructe care-ţi fac pielea strălucitoare

2 jpg jpeg

Cunoaştem însă nu mai puţin de cinci fructe colorate care îţi redau strălucirea pe chip: banană, lămâie, portocală, papaya, mango. Fiecare dintre ele au proprietăţi de a da supleţe tenului şi de a-l face să radieze la propriu.

Banana

Este o sursă importantă de fier, magneziu şi potasiu şi ajută la diminuarea crampelor menstruale. Dar efectul bananei asupra pielii nu este unul care poate fi ignorat uşor. Este bogată în vitaminele A, B şi E şi acţionează ca un agent anti-îmbătrânire.

O mască din banane proaspete poate face minuni în cazul unui ten ridat.

Lămâia Fructul de care ne putem bucura atât în bucătărie, cât şi în tratamentele de îngrijire cosmetică. Sucul de lămâie, foarte bogat în vitamina C, îţi conferă o piele frumoasă.

Bea dimineaţa un pahar cu apă calduţă în care ai adăugat puţină miere şi suc de lămâie. Este un remediu eficient pentru curăţarea pielii. Lămâia are şi proprietăţi astringente şi ajută la refacerea tonusului, dar poate diminua şi cicatricele lăsate de acnee.

La fel ca lămâia, portocala este bogată în vitamina C şi îmbunătăţeşte textura pielii. Conţine colagen, iar acest lucru ajută la reducerea liniilor fine ale tenului şi încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii.

Despre beneficiile acestui fruct se vorbeşte încă din cele mai vechi timpuri, datorită conţinutului său bogat în antioxidanţi. În papaya se găseşte o enzimă numită papaiană care poate distruge celulele moarte şi poate curăţa pielea de impurităţi.

Bea câte un pahar de lapte cu papaya sau acoperă-ţi faţa cu o coajă de papya şi vei avea o piele radiantă.

Pe bună dreptate, mango este supranumit „regele fructelor“ nu numai pentru gustul său, ci şi pentru beneficiiile pe care le are pentru sănătate. Conţinut mare de vitamina A şi de alţi antioxidanţi, fructul cu pulpă moale luptă împotriva îmbătrânirii şi are proprietăţi de regenerare a celulelor pielii. Mai mult, mango contribuie la refacerea elastIciităţii tenului.