Vedetele dau tonul în… cezariană?

1 2 jpg jpeg

Am întrebat în stânga şi în dreapta şi am constatat că tot mai multe vedete nasc prin cezariană. Vom afla care este opţiunea medicală a Alinei, dacă va naşte pe cale naturală sau prin cezariană, şi vă dăm de ştire. Ce credeţi, va fi aceeaşi situaţie ca la Simona Pătruleasa ori Cristina Şoloc? Posibil ca Alina să aibă curajul Analiei Selis şi să nască pe cale naturală?

Pătruleasa nu e fricoasă, dar…

Simona Pătruleasa a adus pe lume în urmă cu un an şi jumătate o fetiţă superbă. Ştirista de la Kanal D a născut prin cezariană, pentru că aşa a fost sfătuită de medicul care a ţinut-o sub observaţie pe toată durata sarcinii, dar şi înainte de a rămâne însărcinată.

„Doamna doctor Protopopescu mi-a recomandat naşterea prin cezariană, fiind cea mai bună variantă în cazul meu. Nu sunt fricoasă de fel, şi nu m-a speriat nicio clipă gândul naşterii pe cale naturală“, spune Simona, destul de convingătoare.

2 jpg jpeg

Prezentatoare de ştiri completează că bucuria de a aduce pe lume un copil este un moment unic şi nicio teamă nu trebuie să stea în calea unei viitoare mămici.

Cristina Şoloc, prezentatoarea emisiunii „Motomagia“ de la TVR 2, l-a născut pe băieţelul ei Alexandru în urmă cu 7 ani, prin cezariană. Şi în cazul ei, intervenţia a fost o opţiune medicală, mai ales că, spune Cristina, „sunt mică în bazin“. Nu regretă că a născut prin cezariană. „ A fost mai uşor decât mă aşteptam, iar Alexandru e un copil minunat din toate punctele de vedere“, ne-a răspuns vedeta.

2 jpg jpeg

Aceasta spune că de câte ori a fost întrebată, a evitat să dea sfaturi gravidelor despre cum ar fi mai bine să nască. „Atât naşterea pe cale naturală, cât şi cea prin cezariană au avantaje şi dezavantaje, iar fiecare organism se comportă diferit“, explică prezentatoarea TV. Cristina adaugă că băieţelul ei n-a fost şi nu e mai sensibil decât copiii născuţi pe care naturală.

Cântăreaţa Analia Selis, originară din Argentina, a născut doi copii, pe Noa şi pe Tiago, pe cale naturală. Nu i-a fost teamă de durerile din timpul naşterii. Ştia ce înseamnă suferinţa, în urmă cu un an, în 2008, pierduse o sarcină, dar soţul său, violoncelistul Răzvan Suma a ajutat-o să treacă peste durere. La începutul anului 2010, după ore bune de travaliu, Analia a născut-o pe Noa.

2 jpg jpeg

Doi ani mai târziu, pe 26 mai, 2012, Tiago a venit pe lume, tot prin naştere naturală. Cum s-a simţit Analia după „chinurile facerii“? „N-ar ajunge nici măcar vorbele să descriu ce sentimente am. Atât de frumos este, încât nu-mi ajung cuvintele. Am retrăit sentimentul acela unic de a-mi aduce copilul în lume şi senzaţia aceea indescriptibilă, la fel ca şi cu Noa“, a spus cântăreaţa pentru revista „Click! pentru femei“.