Unghii îngălbenite? Iată ce să faci!

1 2 jpg jpeg

Îngălbenirea unghiilor este o problemă care apare destul de frecvent, fie pentru că există o infecţie, fie doar pentru că înainte de a se aplica oja, nu se foloseşte o bază pentru unghii. Pentru că unghiile sănătoase şi frumoase oferă un aspect îngrijit şi delicat al mâinilor, iată câteva remedii simple care contribuie la albirea unghiilor .

Suc de lămâie

Albeşte-ţi unghiile cu acest remediu natural, care are efecte vizibile încă de la prima utilizare. Într-un bol toarnă o ceaşcă cu suc de lămâie şi o ceaşcă cu apă, după care ţine-ţi unghiile la înmuiat timp de 15 minute. De asemenea, poţi folosi şi coaja de lămâie pentru a-ţi freca unghiile şi pielea din jurul lor. După aplicarea tratamentului, clăteşte-ţi mâinile cu apă călduţă.

Mai poţi citi:

- Ce încearcă unghiile să-ţi spună

- Totul despre micozele unghiilor

- 5 sfaturi pentru unghii sănătoase

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru efectul său de albire a unghiilor. Pentru prepararea amestecului, ai nevoie de apă şi bicarbonat de sodiu în părţi egale. Amestecul se aplică pe unghii cu mişcări circulare, după care se lasă să acţioneze timp de 30 de minute. La final, spală-te pe mâini cu apă din abundenţă, pentru a îndepărta orice urmă de bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit şi în combinaţie cu căpşuni, întrucât au rolul de a albi atât dinţii, cât şi unghiile. Într-un bol, pisează 4-5 căpşuni, peste care adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu. Aplică amestecul pe unghii, după care lasă-l să acţioneze timp de 10 minute. Pentru a obţine efecte vizibile şi de durată, tratamentul trebuie să se repetă de 3-4 ori pe săptămână.

Pastă de dinţi

Pasta de dinţi are efecte miraculoase asupra unghiilor, aşa că nu te sfii să o foloseşti. Pe lângă faptul că îndepărtează petele închise care apar la nivelul unghiilor, pasta de dinţii contribuie şi la albirea unghiilor. Aplic-o pe unghii folosind o periuţă de dinţi şi freacă uşor, însă fără a agresa pielea sensibilă din jurul unghiilor şi cuticulele.