Uleiuri esenţiale care îţi dau o stare de bine

1 2 jpg jpeg

Uleiul esenţial de lămâie

Acest ulei de citrice ajută la creşterea energiei, în cazul persoanelor lipsite de vitalitate şi sporeşte puterea de concentrare. Este un remediu excelent şi contra stresului şi a anxietăţii, inducând o stare de calm. De asemenea, uleiul de lămâie este un bun dezinfectant pentru suprafeţe. Uleiul esenţial de mentă

Menta ajută la ameliorarea durerilor de cap provocate de oboseală. Este unul dintre cele mai bune remedii contra stresului şi a anxietăţii. În plus, din cauza conţinutului de mentol, menta este excelent pentru utilizarea în timpul sezonului rece pentru a trata gâtul inflamat şi gripa.

Uleiul esenţial de mentă este de ajutor şi în caz de indigestie şi balonare.

Uleiul esenţial de lavandă

Uleiul de lavandă este util pentru aproape orice indispoziţie. Lavanda ajută la inducerea unei stări de calm, ceea ce o recomandă pentru tratarea insomniei. Este unul dintre cele mai bune remedii pentru persoanele care se confruntă cu stări nervoase, stări de anxietate şia gitaţie.

Uleiul de lavandă este unul dintre cele mai bune remedii şi pentru persoanele care suferă de depresie uşoară. Alungă neliniştile şi este util şi pentru buna funcţionare a inimii.

Uleiul esenţial de busuioc

Un alt ulei esenţial care are efecte calmante, dar care este de ajutor şi pentru că vindecă bronşitele şi are puternice proprietăţi antitinfecţioase este cel de busuioc. Are, de asemenea, şi efect antispasmodic.