Uleiul din sâmburi de struguri, aliatul sănătăţii tale

1 2 jpg jpeg

Sezonul strugurilor a fost declarat deschis, astfel că te poţi bucura de toată gama de nutrimenţi pe care aceştia ţi-o pun la dispoziţie. Însă nu doar boabele în sine sunt benefice pentru sănătatea ta ci şi seminţele de strugure din care se obţine un ulei, ideal pentru pielea ta.

Îţi protejează vasele de sânge

Strugurii conţin antioxidanţi benefici, flavonoide şi acid linoleic care împreună aceste substanţe îţi protejează vasele de sânge şi previne în timp deteriorarea lor. Poţi alege să aplici direct pe pielea sau pe tenul tău cu ajutorul câtorva mişcări circulare de masaj seara sau dimineaţa. De asemenea poţi opta pentru băuturile ce au la bază uleiul din sâmburii de struguri, benefice mai ales pentru ameliorarea tensiunii arteriale în cazul în care te confrunţi cu hipertensiune arterială.

Află cum poţi slăbi cu ajutorul strugurilor AICI

Aliatul siluetei tale

Se bucură de o cantitate semnificantă de vitamina E care stimulează producerea de celule B responsabile cu formarea anticorpilor ce neutralizează bacteriile din organism şi în acelaşi timp întăreşte sistemul tău imunitar.

Indiferent de culoarea lor, gustul dulce şi parfumat îl transformă într-o gustare sănătoasă, prietenoasă cu silueta ta.

Au efect antiinflamator, astfel că, dacă alegi să îi consumi cu moderaţie şi pe o perioadă îndelungată aceştia pot reduce inflamaţiile din organism şi întârzie apariţia bolii Alzheimer.

Studiile efectuate de a lungul timpului asupra substanţelor conţinute de struguri au scos la iveală faptul că proantocianidinele contribuie substanţial la întârzierea dezvoltării celulelor canceroase. Aplicat pe piele, uleiul din sâmburi de struguri te va proteja de cancerul de piele.

Ajută la vindecarea rănilor

Potrivit site-ului independent.co.uk, uleiul din sâmburi de struguri te poate ajuta să grăbeşti vindecarea leziunilor dermale. Mai mult de atât este extrem de benefic pentru o creştere rapidă a podoabei capilare, hidratează, evită apariţia mătreţei şi poate ameliora simptomele acneei.

Tocmai conţinutul mare de vitamina E este responsabil de toată acţiunea sa vindecătoare, lăsând pielea suplă, fermă şi catifelată.