Uleiul de migdale, bun pentru piele şi păr

Vedetele folosesc un tratament cu botox pentru păr jpeg

Pe lângă faptul că hidratează şi hrăneşte pielea, uleiul de migdale catifelează şi păstrează strălucirea pielii, calmează iritaţiile şi inflamaţiile, întârzie procesul de îmbătrânire şi tratează buzele uscate şi erupţiile cutanate.

Uleiul de migdale poate fi aplicat direct pe piele sau în combinaţie cu o cremă exfoliantă pentru a-i spori beneficiile. Acest remediu poate fi folosit indiferent că ai pielea uscată, sensibilă sau grasă.

Luptă împotriva căderii părului

Se recomandă folosirea uleiului de migdale şi pentru îngrijirea părului. Folosind câteva picături de ulei se masează scalpul cu mişcări circulare, după care se lasă să acţioneze câteva minute, iar apoi se clăteşte cu apă din abundenţă.

Uleiul de migdale hrăneşte şi netezeşte cuticulele firului de păr, stimulează creşterea părului, oferă strălucire părului, împiedicând ruperea şi căderea acestuia. Încearcă următoarea mască de păr pe bază de ulei de migdale şi convinge-te singură de beneficiile acestui ingredient.

Pentru prepararea măştii ai nevoie de 30 ml ulei de migdale şi 6 picături de ulei esenţial. Cele două uleiuri se amestecă bine, după care se aplică pe părul uscat (înainte de şamponare), masând scalpul cu mişcări circulare. La final părul se acoperă cu o folie de plastic, pentru a permite uleiului să acţioneze în jur de 20-30 de minute. După expirarea timpului, se spala părul cu un şampon delicat.

Astfel, uleiul acţionează la 3 niveluri:

- firul devine mai puternic;

- părul devine moale şi uşor de periat;

- conferă părului luminozitate şi un aspect sănătos;