Uleiul de migdale, bun pentru piele ┼či p─âr

Vedetele folosesc un tratament cu botox pentru p─âr jpeg

Pe l├óng─â faptul c─â hidrateaz─â ┼či hr─âne┼čte pielea, uleiul de migdale catifeleaz─â ┼či p─âstreaz─â str─âlucirea pielii, calmeaz─â irita┼úiile ┼či inflama┼úiile, ├«nt├órzie procesul de ├«mb─âtr├ónire ┼či trateaz─â buzele uscate ┼či erup┼úiile cutanate.

Uleiul de migdale poate fi aplicat direct pe piele sau în combinaţie cu o cremă exfoliantă pentru a-i spori beneficiile. Acest remediu poate fi folosit indiferent că ai pielea uscată, sensibilă sau grasă.

Luptă împotriva căderii părului

Se recomand─â folosirea uleiului de migdale ┼či pentru ├«ngrijirea p─ârului. Folosind c├óteva pic─âturi de ulei se maseaz─â scalpul cu mi┼čc─âri circulare, dup─â care se las─â s─â ac┼úioneze c├óteva minute, iar apoi se cl─âte┼čte cu ap─â din abunden┼ú─â.

Uleiul de migdale hr─âne┼čte ┼či neteze┼čte cuticulele firului de p─âr, stimuleaz─â cre┼čterea p─ârului, ofer─â str─âlucire p─ârului, ├«mpiedic├ónd ruperea ┼či c─âderea acestuia. ├Äncearc─â urm─âtoarea masc─â de p─âr pe baz─â de ulei de migdale ┼či convinge-te singur─â de beneficiile acestui ingredient.

Pentru prepararea m─â┼čtii ai nevoie de 30 ml ulei de migdale ┼či 6 pic─âturi de ulei esen┼úial. Cele dou─â uleiuri se amestec─â bine, dup─â care se aplic─â pe p─ârul uscat (├«nainte de ┼čamponare), mas├ónd scalpul cu mi┼čc─âri circulare. La final p─ârul se acoper─â cu o folie de plastic, pentru a permite uleiului s─â ac┼úioneze ├«n jur de 20-30 de minute. Dup─â expirarea timpului, se spala p─ârul cu un ┼čampon delicat.

Astfel, uleiul acţionează la 3 niveluri:

- firul devine mai puternic;

- p─ârul devine moale ┼či u┼čor de periat;

- confer─â p─ârului luminozitate ┼či un aspect s─ân─âtos;