Uleiul de măceşe, indispensabil frumuseţii tale

1 2 jpg jpeg

Datorită conţinutului ridicat de acizi graşi, uleiul de măceşe este un aliat ideal pentru tenul tău, potrivit în orice anotimp. Amestecă câteva picături de ulei de măceşe cu apă şi cu ajutorul unui pulverizator alege să îţi hidratezi tenul, mai ales că vitamina C, găsită în acest ulei te va proteja de toate substanţele nocive din jur.

Previne apariţia ridurilor

Antioxidanţii din uleiul de măceşe este unul dintre cei mai buni aliaţi pentru a preveni apariţia ridurilor, a dermatitei sau a acneei deranjante.

Dacă vei alege să foloseşti acest ulei pentru masaj mai ales pe zonele afectate de vergeturi sau arsuri ori cicatrici. Proprietăţile astringente ale uleiului de măceşe va hrăni pielea şi va accelera procesul de vindecare, având capacitatea de a dizolva stratul cicatriceal refăcând în acelaşi timp bariera lipidică necesară pentru regeenrarea celulelor afectate.

Această proprietate a uleiului este ajutată şi de conţinutul de vitamina A, responsabilă pentru o textură şi un tonus bun.

Află care sunt cele mai bune măşti pentru faţă AICI

Te scapă de mătreaţă

Masează scalpul cu ulei pur de măceşe şi lasă-l să acţioneze în jur de 30 de minute după care poţi să îţi speli ca de obicei părul.

În felul acesta vei combate cu succes mătreaţa sau alte probleme de sensibilitate la nivelul scalpului.

Astfel, dacă te confrunţi cu inflamaţii la nivelul pielii sau ai avut ghinionul să te confrunţi cu o arsură solară, tot uleiul de măceşe este soluţia naturii pentru această problemă deoarece are şi proprietăţi antiinflamatorii.

Sporeşte rezistenţa unghiilor

1 2 jpg jpeg

Te confrunţi cu unghii casante, fragile, deshidratate atunci alege uleiul de măceşe, masează suprafaţa unghiilor în fiecare seară timp de o săptămână cu acest ulei şi vei scăpa de această problemă.

În plus, poţi să nu te limitezi doar la unghii, după masarea lor masează şi mâinile. Vei hrăni pielea iar aspectele pozitive nu vor întârzia să apară.

Combate îmbătrânirea prematură

Primele semne ale trecerii timpului se pot observa prin prezenţa petelor pigmentarecare apar sau prin ridurile de expresie ce devin tot mai evidente.

Câteva picături de ulei şi un masaj în zonele afectate va rezolva această problemă ce ţine de stetică şi de înaintarea în vârstă.

Cu cât îl foloseşti mai des cu atât mai mulţumit vei fi. Poţi alege să adaugi câteva picături de ulei în crema ta de faţă şi astfel te vei bucura din plin de efectele lui minunate.

Ţine uleiul în sticluţe închise la culoare şi ferite de lumina directă a soarelui pentru a nu-şi pierde calităţile sale benefice.