Uită de celulită! Am aflat cum o poţi învinge

1 2 jpg jpeg

Deşi nu este o problemă de sănătate, ci mai degrabă una de ordin estetic, celulita poate fi învinsă dacă urmezi sfaturile medicilor de specialitate.

Dieta echilibrată şi exerciţiul fizic şi regulat reprezintă cele mai eficiente metode de prevenţie a celulitei, sunt de părere dermatologii. Dacă nu ai ţinut cont de dietă şi nici nu te-ai spetit cu mişcarea, iar celulita a apărut exact în părţile corpului cu care te mândreai mai tare, iată ce mai poţi face. Contează vechimea celulitei

N-o să te minţim că celulita va dispărea complet, în cazul în care „coaja de portocală“ este vizibilă de mai multă vreme. Celulita poate fi „ştearsă“ de pe suprafaţa corpului doar dacă este proaspăt formată, iar pielea este aparent netedă.

Dacă celulita este încă la începutul evoluţiei, o poţi diminua prin masajele cosmetice sau medicale. Acestea pot diminua complet celulita, în funcţie de caz.

Poţi opta şi pentru tratamente blânde de împachetări cu argilă, zaţ de cafea ori ceai verde. Există numeroase formule eficiente, sub formă de creme şi uleiuri anticelulitice, care redau elasticitatea pielii şi îmbunătăţesc aspectul fizic. Regimul alimentar echilibrat ajută mult în acest caz, favorizând proprietăţile anticelulitice ale cremelor.

Mănâncă broccoli, avocado, asparagus, nuci, citrice, ananas, pentru că menţin o circulaţie sanguină optimă la nivelul tegumentului. Gimnastica de dimineaţă, completată cu masaje locale cu uleiuri anticelulitice pot fi benefice pentru menţinerea elasticităţii pielii.

Dacă celulita apare fără să strângi pielea, atunci nu mai poţi face mare lucru prin dietă şi mişcare. Ai nevoie de intervenţiile specialistului. Din punct de vedere cosmetic, masajul endermologic (cu role) şi tratamentul cu radiofrecvenţă sunt cele mai eficiente.

Din punct de vedere medical, mezoterapia reprezintă metoda cu cele mai bune rezultate, pentru că foloseşte anumite substanţe care topesc grăsimile şi redau pielii fermitate. Specialistul îţi poate propune o nouă metodă pentru îndepărtarea celulitei. Constă în microinjecţii superficiale, cu remedii homeopate, la care se adaugă vitamine, minerale, antioxidanţi.

Homeomezoterapia, căci aşa se numeşte această procedură, are rolul lor de a echilibra metabolismul local al pielii, de a „dizolva“ adipozităţile localizate şi de a reda, pe cât posibil, elasticitatea pielii. În funcţie de gradul celulitei sunt necesare în medie 10 – 12 şedinţe de tratament, câte una pe săptămână.

Ai făcut tratament, ai urmat dietă şi faci mişcare în fiecare zi, iar celulita a rămas doar o amintire? Ai grijă că de acum începe greul. Continuă să ţii un regim alimentar echilibrat, fă exerciţii, evită să iei în greutate şi constipaţia, fă masaje anticelulitice practicate cu regularitate zilnic sau din două în două zile.

Pe cât posibil, evită purtatul tocurilor înalte. Afectează circulaţia sanguină şi limfatică a membrului inferior şi predispune la dezvoltarea unor noi zone cu celulită.