Tu ştii cum să învingi stresul?

1 2 jpg jpeg

Stresul este caracterizat prin incapacitatea unei persoane de a face faţă acumulării excesive de tensiuni. Din fericire, acest lucru se poate rezolva. Nu toţi reacţionează la fel

Unele persoane reacţionează bine la stres, devin mai creative şi găsesc mai repede soluţii, în timp ce pentru altele este o adevărată povară. Apar stări de iritabilitate, dureri de cap, dureri de stomac, dureri de spate, insomnie, oboseală accentuată, lipsa puterii de concentrare şi pierderea apetitului.

Un pericol real se prefigurează când apar şi alte semne fizice: bătăi rapide ale inimii, creşterea tensiunii arteriale, transpiraţie excesivă, respiraţie rapidă, contracţii ale muschilor abdominali şi cei ai spatelui.

Cel mai bine ar fi ca persoana în cauză să apeleze la exerciţii fizice pentru a elimina tensiunea. Sportul este un bun mod de a scăpa de stres. Dacă rămâne netratat, poae duce la depresie sau la creşterea riscului de infarct miocardic.

Soluţii contra stresului

Relaxare

Exerciţiile de relaxare musculară, yoga, sunt un mod ideal de a-ţi regăsi tonusul şi energia, astfel încât să nu te mai laşi copleşit de stres.

Înot

Înotul este un bun mijloc de luptă cu stresul. Îmbunătăţeşte capacitatea de respiraţie, circulatia sângelui, creşte forţa musculară,rezistenţa şi flexibilitatea articulaţiilor.

Activităţi care te calmează

Masajul reduce tensiunile, având un efect calmant asupra terminaţiilor nervoase din piele. Terapia de relaxare prin citit, ascultarea melodiilor preferate, pictura este un alt mod de a reduce tensiunile şi anxietatea.

Extrapont

O cană cu ceai de sunătoare, de muşeţel sau de tei este, de asemenea, de ajutor, datorită efectului de calmare.