Tu ştii ce tip de balsam este bine să foloseşti?

1 2 jpg jpeg

Un balsam de păr trebuie să fie ales în funcţie de structura firului de păr. De asemenea, este necesar să se ţină cont şi de starea părului: dacă este vopsit sau nu.

Majoritatea femeilor cred că din cauza balsamului părul devine prea moale, dar acest lucru se întâmplă din cauza faptului că acestea folosesc formula greşită.

Femeile care au părul fin şi subţire trebuie să folosească un balsam pentru volum, în timp ce persoanelor cu firul gros le este recomandat un balsam bogat în acizi graşi. Aceştia au rolul de a hrăni părul în profunzime, redându-i strălucirea.

În cazul în care ai părul vopsit foloseşte un şampon şi un balsam care conţin proteine. Astfel, părul va deveni mai rezistent şi va suferi mai puţin din cauza substanţelor chimice din compoziţia vopselelor.

Pentru un păr frumos şi sănătos nu este important doar tipul de balsam pe care îl foloseşti. Dacă nu este aplicat corect, balsamul nu va acţiona în mod corespunzător.

Specialiştii ne sfătuiesc să nu aplicăm balsamul la rădăcină, întrucât în zona respectivă, părul este hrănit de uleiurile naturale de la nivelul scalpului.

De aceea, aplicarea balsamului se realizează de la vârful firului de păr spre rădăcină. Se lasă să acţioneze timp de 5 minute, după care părul se clăteşte cu apă din abundenţă.