Trucuri simple ca să scapi rapid de acnee

1 2 jpg jpeg

Încearcă să eviţi machiajul

Produsele de machiaj îţţi pot irita şi înroşi mai rău decât de obicei tenul acneic. În cazul în care alegi să aplici fond de ten, alege unul special conaceput pentru tenul acneic.

Seara, ai grijă să te demachiezi foarte bine, căci, în urma unor studii s-a demonstrat că formele uşoare şi medii ale acneei s-au ameliorat cu 40% la persoanele care s-au demachiat corect.

Oţetul din mere, tonic

Ai grijă, de asemenea, ca în fiecare dimineaţă, dar şi seara, cu 20-30 de minute înainte de culcare, să foloseşti un tonic pentru ten. Cel mai bine este să alegi unul natural, preparat în casă.

Pui 3 linguri de oţet de mere într-o cană, peste care torni 4 linguri de apă. Cu amestecul obţinut, tamponezi coşurile. Această loţiune tonică echilibrează pH-ul pielii şi eliberează sebumul în exces.

Foloseşte măşti de protecţie

O mască din albuş de ouă are efect calmant şi reduce roşeaţa de la nivelul tenului. Spală-te pe faţă cu apă bine, apoi aplică masca din albuş. Ca să o obţii, ai nevoie de un ou.

Separi albuşul de gălbenuş, apoi baţi un pic albuşul, după care îl aplici pe faţă, cu ajutorul unei dischete demachiante. Laşi să acţioneze 10 minute, apoi te clăteşti bine.

Atenţie şi la alimentaţie

Ai grjă să bei doi litri de apă zilnic, căci favorizează eliminarea toxinelor din organism. Totodată, consumă alimente bogate în vitamina A, care reduce producerea de sebum şi are efect antioxidant.

Această vitamină ajută şi la refacerea ţesuturilor pielii afectate de coşuri. O găseşti în alimente precum morcovii, piersicile, salata verde, spanacul, pepenele galben şi cartofii dulci.

Castravetele, rol protector

O mască calmantă, indicată mai ales dacă lucrezi sau locuieşti într-un mediu unde căldura este mare, este cea obţinută din castravete, miere, fulgi de ovăz şi zeama de la o lămâie. Ai nevoie de un castravete potrivit, pe care îl pasezi cu blenderul, apoi pui într-un bol.

Adaugi zeama de la lămâie, două linguri de miere şi o lingură de fulgi de ovăz şi amesteci până se omogenizează. Apoi aplici pe zonele cu probleme, un sfert de oră. Clăteşti cu apă călduţă.