Trucuri pentru un păr frumos fără să-l speli zilnic

1 2 jpg jpeg

Cu cât te speli mai des pe cap cu atât mai mult rău îi faci podoabei tale capilare, şi asta datorită faptului că influenţezi secreţia naturală şi normală de sebuum.

Multe persoane sunt nevoite să se spele zilnic pe păr, pentru că se îngraşă extrem de repede şi a doua zi trebuie să fie prezente la diverse evenimente unde imaginea contează.

Însă chiar şi aşa este bine să ştii că există mici trucuri ce te pot ajuta să ai un păr frumos, sănătos şi fără să îl speli zilnic.

Evită şamponul uscat

Chiar dacă aparent această soluţie este una salvatoare, în timp va dăuna atât aspectului cât şi calităţii firului de păr. Şamponul uscat îţi va încărca şi mai tare firul de păr şi va favoriza căderea acestuia.

Încearcă să apelezi la coafuri simple, lejere care să nu te oblige să bagi des mâna în păr. O coadă de cal sau un coc realizat cu ajutorul buclelor este soluţia ideală.

De asemenea ar fi indicat să nu apelezi zilnic la produsele de aranjare cum ar fi gelul, fixativul sau spuma de păr, a doua zi părul va avea un aspect neglijent şi va fi necesară o spălare atentă pentru a îndepărta produsele folosite.

Şamponează bine părul

1 2 jpg jpeg

Asigură-te că ai şamponat părul cel puţin de două ori, că foloseşti gama corectă în funcţie de nevoile podoabei tale capilare, şi cel mai important vezi să clăteşte bine părul atât de şampon cât şi de balsam.

Poţi să apelezi la apa stătută pentru a-ţi curăta părul sau chiar apa de ploaie şi poţi să adaugi în ea bicarbonat de sodiu, acesta îţi va curăţa în profunzime părul şi va revigora scalpul.

Află care este cel mai bun tratament pentru părul deteriorat AICI

Ai grijă la temperatura apei

Cel mai bine ar fi să te speli cu apă călâie, deoarece apa prea fierbinte va influenţa glandele sebacee să secrete şi mai multă grăsime. După spălare obişnuieşte să clăteşti părul cu o infuzie din plante şi poţi opta pentru muşeţel mai ales dacă ai părul bond sau vrei să îl mai deschizi la culoare sau pentru urzică, aceasta fiind revitalizantă şi indicată mai ales dacă te confrunţi cu neplăcuta mătreaţă.

Fii atent ce mănânci

„Eşti ceea ce mănânci” se aplică şi în cazul părului, cu cât este mai bogată alimentaţia ta în grăsimi, prăjeli, zaharuri şi alcool cu atât mai deteriorat va fi şi părul tău. Alimentaţia incorectă şi lipsa consumului de apă sunt printre cauzele favorizante ale aspectului de păr gras.

Un alt truc natural la care poţi apela este lămâie pe care este bine să o storci şi să o adaugi în jumătate de litru de apă şi apoi să îţi clăteşti părul cu aceasta soluţie.

În cazul în care ai urmat toţi aceşti paşi, iar schimbările întârzie în decurs de o lună să apară atunci nu ezita să mergi la un consult de specialitate.