Trucuri pentru un look frumos de vară

1 2 jpg jpeg

Exfoliază-ţi pielea inteligent

Alternează exfolierea chimică cu cea mecanică pentru a îndepărta în mod eficient celulele moarte de la suprafaţa pielii. Astfel, pielea ta va rămâne catifletă, strălucitoare şi curată pe toată durata verii.

Foloseşte un balsam cu FPS

Pe timp de vară este indicat să foloseşti un balsam cu factor de protecţie solară pentru a-ţi proteja buzele de efectele negative ale razelor ultraviolete, printre care se numără subţierea, uscarea şi pătarea buzelor.

Utilizează o cremă pe bază de cafea împotriva razelor UV

Cercetările recente arată că produsele de îngrjire corporală pe bază de cafea protejează pielea de razele ultraviolete. De asemenea, oamenii de ştiinţă spun că persoanele care folosesc o cremă pe bază de cafea au un risc mai mic de a suferi de cancer de piele, întrucât cafeina inhibă dezvoltarea şi înmulţirea celulelor precanceroase.

Întăreşte-ţi unghiile cu suplimente

Ia 2,5 mg de biotină, întrucât aceasta este o vitamină din complexul B esenţială pentru unghii, piele şi păr. În cazul în care ai unghiile fragile, biotina le întăreşte şi le apară de sarea şi clorul din apă.

Spală-te pe cap cu bicarbonat de sodiu

Razele ultraviolete afectează şi părul, lăsându-l aspru, tern, lipsit de culoare. Pentru menţinerea părului frumos şi sănătos amestecă şamponul cu puţin bicarbonat de sodiu, după care aplică-l pe păr.

Bicarbonatul de sodiu are rolul de a elimina chimicalele din păr, fără a-i estompa culoarea. Acest truc previne şi decolorarea părului cauzată de clorul din apa sărată.

Curăţă-ţi porii cu papaya

Zdrobeşte 2-3 felii de papaya până când se transformă într-o pastă. Compoziţia se aplică pe faţă curata şi se lasă să acţioneze timp de 3 minute. Acest fruct conţine enzime care elimină celulele moarte, lăsând pielea catifelată şi radiantă.