Trucuri pentru curăţenia de Crăciun cu metode naturale

1 2 jpg jpeg

Scoţi petele de pe mobilă cu maioneză Poate nu te-ai gândit că maioneza poate scoate petele de pe mobilă. Ingredientele maionezei, oţet, ulei şi zeamă de lămâie, fac din ea o soluţie bună pentru lustruirea mobilei. Ia un disc demachiant, aplică puţină maioneză şi freacă urmele de pe mobilerul din lemn. Las-o să acţioneze 5 minute, apoi şterge cu o cârpă umedă. Prin acelaşi procedeu poţi scoate faţa unei măsuţe de cafea sau unei noptiere pe care au rămas urmele cănilor de ceai sau cafea. Tot cu maioneză poţi să cureţi oglinzi, pahare şi urmele lipicioase rămase de la etichete pe sticle sau pe alte recipiente. Cu o bucată de pânză îmbibată în maioneză reci porţiunile cleioase, apoi cureţi de mai multe ori grăsimea, obţinând la final suprafeţe curate şi netede. Perdele mai curate cu bicarbonat La spălarea perdelelor, foloseşte în ultima apă în care le clăteşti puţin bicarbonat de sodiu. În acest fel devin mai albe. Dacă vrei să rămână apretate, pune puţină sare de bucătărie înainte de a le stoarce şi întinde. „Şterge” zgârieturile de pe mobilă şi parchet! Poţi da o nouă faţă mobilei cu zgârieturi sau crăpături fine. Las-o câteva zile acoperită cu un strat de maioneză. La final, nu mai trebuie decât să lustruieşti cu o cârpă moale. Este un truc de reţinut şi pentru podelele din parchet din lemn.

Presară în chiuvete puţin bicarbonat de sodiu şi curăţă bine cu un burete înmuiat în apă. Acoper-o cu hârtie de bucătărie îmbibată în oţet şi lasă oţetul să acţioneze 20 de minute. Clăteşte cu apă amestecată cu detergent lichid de vase.

Pentru gresia şi faianţa din bucătărie foloseşte un amestec de apă şi bicarbonat. E de ajuns un sfert de cană de bicarbonat la 3 litri de apă pentru a curăţa eficient podeaua şi suprafeţele acoperite cu faianţă, murdare de grăsime. Foloseşte un mop sau o cârpă, apoi clăteşte gresia cu apă rece.