Trucuri pentru albirea dinţilor

1 2 jpg jpeg

Obiceiurile zilnice, igiena necorespunzătoare, alimentaţia nesănătoasă, moştenirea genetică şi evitarea vizitelor la medicul dentist îţi pot

, cât şi gingiile.

Este una dintre cele mai populare metode de albire a dintilor la domiciliu. Reacţia bicarbonatului cu acidul din sucul de lămaie are un efect extraordinar asupra gurii.

Amestecă pasta de dinţi cu suc de lămâie şi periază-ţi dinţii o dată pe săptămână. Nu este indicat să te speli cu bicarbonate de sodium zilnic, deoarece smalţul poate fi afectat. Dacă apar iritaţi, nu-l mai utiliza.

Căpşunile pot ajuta la sănătatea dentară deoarece conţin o enzimă numită acid malic şi vitamina C. Astringentul din aceste fructe elimină petele de suprafaţă, iar vitamina C curăţă placa.

Zdrobeşte într-un vas 4 căpşuni, apoi adaugă o linguriţă rasă de bicarbonat de sodiu şi amestecă bine. Periază dinţii cu acest amestec o dată sau de 2 ori pe săptămână.

Pune într-un bol o lingură de ulei de măsline extravirgin şi o linguriţă de oţet de mere. Spală-te pe dinţi cu această compoziţie o dată pe săptămână. Nu folosi prea des acest remediu deoarece otetul poate afecta smalţul dinţilor.

Atunci când sunt consumate constant, merele curăţă dinţii şi îi fac mai strălucitori. Mestecarea lor îndepărtează excesul de alimente şi bacteriile din cavitatea bucală. De asemenea, merele conţin acid malic, substanţă întâlnită şi în căpşuni, care poate îndepărta petele superficiale şi depunerile.

Uleiul de cocos poate fi folosit ca pastă de dinţi pentru o dantură mai albă şi mai sănătoasă. Acesta se ţine în gură timp de 20 de minute pe zi, înainte de masă, pentru eliminarea plăcii.

De asemenea, s-a constatat că uleiul de cocos este eficient împotriva bacteriilor de tip Streptococcus mutans, care contribuie la apariţia de carii şi boli gingivale, astfel încât poate aduce beneficii sănătăţii orale.