Trucuri pentru a scăpa de părul facial

1 2 jpg jpeg

Deşi podoaba capilară este un atuu pentru multe femei, când vine vorba despre chipul lor, părul nu are ce căuta în această zonă. Pe lângă faptul că este inestetic şi abundent, se estimează că în jur de 10 % dintre femei se confruntă cu păr facial, mai ales în momentul în care activitatea hormonală suferă anumite dereglări. Acum poţi să apelezi la remediile cu produse naturiste ce te vor ajuta să scapi de pilozitatea facială, fără un cost prea mare şi proceduri chinuitoare în saloane.

Exfoliere cu făină de năut şi lămâie

1 2 jpg jpeg

Un mix care te va ajuta să îndepărtezi celulele moarte de pe suprafaţa pielii, te va ajuta să scapi de firele de păr crescute pe tenul tău dacă o vei folosi zilnic. Asigură-te înainte că nu ai alergie la nici unul dintre aceste produse.Combinate, năutul şi lămâia alcătuiesc un tratament destul de des folosit mai ales în cultura indiană.

Pune într-un castron 5 linguri cu vârf de făină de năut, zeama de la o jumătate de lămâie şi o linguriţă de iaurt natural. Mixează bine păână obţii o textură cremoasă, apoi aplic-o pe zonele vizate şi lasă să acţioneze 20-30 de minute.

După ce pasta s-a uscat, poţi să o îndepărtezi cu ajutorul unul prosop pe care să îl mişti în direcţia de creştere a firelor de păr.

Dacă nu poţi folosi din varii motive lămâia sau făina de năut atuci mergi pe varianta de făină de porum şi ou. La un ou adaugă 5 linguri de făină şi mixezi până obţii o pastă groasă pe care trebue să o aplici imediat pe zonele vizate, cum s-a uscat poţi să maseze cu mişcări circulare deasupra chiuvetei şi la final să clăteşti cu apă călduţă din abundenţă. Fă acest tratament de două ori pe săptămână.

Află cum poţi preveni maladia Alzheimer AICI

Remediu cu papaya şi turmeric

2 jpg jpeg

Atât papaya cât şi turmenicul sunt două produse extrem de valoroase pentru sănătatea ta. Papaya conţine spre exemplu o enzimă numită papaină care poate distruge foliculii şi poate de asemenea să prevină creşterea excesivă a părului mai ales dacă o combini cu turmenic.

Nu doar că îţi vei exfolia tenul dar vei scăpa şi de firele de păr inestetice.

Tot ce trebuie să faci este să tai o felie de papaya pe care să o pisezi şi la care să adaugi 1 linguriţă de pulbere de turmenic.

La fel ca şi al remediul de mai sus, când ai obţint o pastă aplic-o pe zonele vizate pentru 20 de minute şi apoi cu mişcări blânde şi circulare fă un masaj lejer şi îndepărteaz-o lent. La final clăteşte cu apă călduţă din abundenţă.