Trucul pentru un ten luminos

1 2 jpg jpeg

Cele mai bune soluţii antiinflamatoare se află în bucătăria ta, motiv pentru care, ar fi indicat să eviţi drumul la farmacia atunci când vine vorba de îngrijirea tenului tău.

Unul dintre cele mai bune trucuri pentru a avea grijă de sănătatea tenului tău, atât pentru a scăpa de efectele nefaste ale acneei cât şi de cicatricele lăsate în urma ei este tratamentul cu roşii.

Da, ai citit bine, roşia este unul din darurile naturii atunci când vine vorba de sănătate.

Sursă naturală de licopen

2 jpg jpeg

Având o serie întreagă de beneficii pentru sănătatea întregului organism, principalei substanţe active şi anume licopenul, i se adaugă o serie de proteine cât şi vitaminele A şi C.

Recunoscut pentru acţiunea sa antioxidantă, licopenul protejează întregul organism de acţiunea radicalilor liberi şi este un adjuvant minunat în tratarea afecţiunilor pielii, în timp ce vitaminele A şi C îi conferă strălucire şi în acelaşi timp înlătură excesul de sebuum.

Află cât de benefic este sucul de roşii AICI

Ajută la micşorarea porilor

Dacă nu ai timp suficient astfel încât să îţi prepari o mască acasă, poţi să îţi freci faţa cu o roşie tăiată pe jumătate, să o laşi între 5-10 minute să acţioneze şi apoi să te clăteşti cu apă călduţă.

Roşiile proapete sunt ideale mai ales pentru tenul acneic şi cel gras, ajutând totodată la reducearea într-un timp relativ scurt a dimensiunii porilor.

Efectul său astringent natural vine ca o mănuşă tenului tău, făcându-te să uiţi de mersul la salon pentru a trata tenul gras.

Te scapă de punctele negre

Având în vedere faptul că roşia ajută la echilibrarea nivelului de pH al pielii, roşiile sunt recomandate şi pentru a te scăpa de roşeaţa tenului, hidratând pielea în profunzime şi reducând cu mult aspectul uleios oferit de tenul gras.

Cea mai bună mască pentru a te bucura de o piele strălucitoare este o combinaţie dintre roşie şi avocado. Pentru a o prepara ai nevoie de o lingură de suc de lămâie, o ceaşcă de avocado şi un sfert de ceaşcă de suc de roşie. Amestecă-le foarte bine până se formează o pastă cremoasă. Ai grijă ca avocado să fie bine copt.

În cazul în care tenul tău este unul gras poţi să adaugi o linguriţă de făină de porumb.

Cură-ţă faţa bine şi aplică apoi această mască lăsând-o să acţioneze în jur de 15 minute, apoi la final clăteşte cu apă călduţă din abundenţă.