Tratamente pentru pielea afectată de vergeturi

1 2 jpg jpeg

Masaj cu lămâie şi ulei de măsline

Datorită acidului citric pe care-l conţine, lămâia are aproprietăţi de albire şi exfoliere. De aceea se poate aplica în tratamente pentru piele. Pe de altă parte, uleiul de măsline asigură sănătatea pielii mulţumită vitaminei E, substanţă nutritivă esenţială pentru piele care se află în compoziţia acestuia. Aplicate pe piele, ambele combat vergeturile.

Ai nevoie de o jumătate de lămâie şi 10 picături de ulei de măsline. Lămâia o foloseşti pentru a masa zonele cu vergeturi, pentru ca acestea să fie acoperite de sucul acesteia. Apoi, masezi circa 10 minute. După alte 10 minute de repaos, aplică uleiul pe piele şi masează din nou pentru a pătrunde cât mai bine în piele.

Grăbeşte vindecarea cu gel de aloe vera

Planta aceasta are efect de calmare şi vindecare a pielii, deci te poate ajuta să alungi vergeturile. Gelul de aloe vera poate fi folosit şi în caz de arsuri solare.

Amestecă un sfert de cană cu gel de aloe vera cu 5 capsule de ulei de vitamina A şi 10 capsule de vitamina E. Cu acest amestec masează o dată pe zi regiunile pielii afectate de vergeturi, până ce tratamentul intră bine în piele.

Citeşte şi: Vergeturi în sarcină? Aşa le poţi preveni!

Albuşul are efect reparator

Proteinele şi amino-acizii conţinute de albuşuri repară pielea cu vergeturi. Bate bine albuşurile de la 2 ouă până obţii o spumă tare.

Cu un burete mic sau cu o pensulă pentru machiaj aplică spuma pe zonele cu probleme şi aşteaptă până când se usucă sau măcar 10 minute. Rămâne doar să îndepărtezi albuşul şi să hidratezi la final pielea prin întinderea unui strat de ulei de măsline. Repetă procedura zilnic, 3-4 săptămâni.

Te-ar mai putea interesa: Aspirina tratează vergeturile

Exfoliere cu zahăr

Un exfoliant natural, zahărul elimină celulele moarte şi întinereşte piele. Este şi unul dintre ingredientele unor tratamente contra vergeturilor.

Amestecă o lingură de zahăr cu câteva picături de zeamă de lămâie sau de ulei de migdale, amestecă bine şi întinde pe piele masând 10 minute. Îndepărtează exfoliantul cu apă călduţă. Repetă exfolierea la fiecare duş, pentru a vedea rezultate.