Tratamente cu zahăr de curăţare a tenului uscat acasă

1 2 jpg jpeg

Zahăr brun şi ulei de bebeluşi Pentru a îndepărta celulele epiteliale moarte într-un mod natural, amestecă o lingură de zahăr brun şi 2 linguri de ulei de bebeluşi.

După ce s-a omogenizat amestecul, îl poţi aplica pe faţă, dar şi pe corp, îndeosebi în zonele uscate, coate, genunchi, călcâie. Masează cu mişcări circulare pentru a activa circulaţia sângelui. După 5 minute, spală pielea cu apă călduţă. Repetă procedura o dată la 2 săptămâni.

Poţi face în casă o mască exfoliantă şi cu fructe. Amestecă o banană cu 2-3 linguriţe de zahăr sau o jumătate de avocado cu 1-2 linguri de zahăr brun şi aplică pasta obţinută pe piele, cu mişcări circulare.

La 10-15 minute după aceea, curăţă tenul. Vei observa că îl catifelează. Le poţi folosi şi contra celulitei.

Pentru această mască, ai nevoie de un pahar de ulei de ulei de măsline şi 2 linguri şi jumătate de zahăr (de preferat brun). După ce le amesteci bine, poţi pune şi câteva picături de ulei esenţial de levănţică, de citrice sau de ghimbir. Acestea relaxează şi împrospătează tenul.

Masează tenul cu grijă pentru a feri zona ochilor şi a gurii. Lasă tratamentul să acţioneze un sfert de oră, apoi îndepărtează-l cu apă rece. După uscarea tenului, aplică o cremă hidratantă.