Top 5 cele mai mari greşeli de îngrijire care te îmbătrânesc

2 2 jpg jpeg

Din păcate, aceste produse pot face mai mult rău. Pe de altă parte, lipsa timpului şi oboseala le fac să uite de anumiţi paşi esenţiali în îngrijirea pielii şi prevenirea îmbătrânirii. Iată care sunt cele mai des întâlnite greşeli de îngrijire care te îmbătrânesc.

Ce se întâmplă dacă demacherea nu este corespunzătoare

Există credinţa că dacă nu foloseşti machiaj, nici curăţarea nu este obligatorie. Este total greşit. Trăim într-un mediu poluat şi, chiar dacă nu folosim machiaj, pe parcursul zilei pielea noastră devine încărcată de praf, impurităţi şi radicali liberi. Este esenţială demachierea atât dimineaţa, cât şi seara. "Dacă tenul nostru nu este curat, impurităţile vor bloca porii, vor accelera formarea ridurilor, iar produsele de hidratare nu vor avea efectul scontat. Tonifierea este la fel de importantă după demachiere deoarece reface ph-ul pielii", spune Nicoleta Ion, Trainer Repechage Romania.

Săpunurile nu sunt bune pentru curăţarea tenului

Aceste produse au ph alcalin ceea ce înseamnă că deshidratează foarte tare. "Atunci când folosim săpunul pentru curăţarea tenului înlaturăm stratul hidrolipic de la suprafaţa pielii, care formează o barieră împotriva radicalilor liberi. În felul acesta tenul nostru se usucă, se subţiază şi apar riduri de deshidratare", adaugă Nicoleta Ion. Pentru persoanele care nu agreează textura cremoasă a unor demachiante există varianta de demachiant sub formă de spumă. Consistenţa spumoasă în contact cu apa curăţă blând pielea, fără să o agreseze.

Ce se întâmplă dacă exfolierea este excesivă

Produsele pentru exfoliere sunt necesare pentru a înlătura celulele moarte. Dar folosind aceste produse în exces obţinem efectul invers, adică subţiem epiderma, provocăm iritaţii şi riduri de deshidratare. Celulele pielii se regenerează o dată la 28 de zile, prin urmare o exfoliere profundă se realizează o dată pe lună. Există produse care se pot folosi mai des, cu o concentraţie mai mică de ingrediente active, iar peelingurile pe bază de acizi se folosesc întotdeauna sub îndrumarea unui specialist.

Hidratarea greşită

Pentru că ne găsim destul de greu un produs de hidratare care să ne satisfacă complet, atunci când îl găsim nu mai putem renunţa la el. Pielea însă se schimbă în fiecare anotimp şi are nevoi diferite în funcţie de anotimp. De exemplu, vara folosim produse cu o consistenţă mai uşoară, mai light, iar iarna cu o consistenţă mai grasă. Un alt factor important este vârsta. Pielea evoluează odată cu vârsta. La 25 de ani folosim o cremă uşor hidratantă pe bază de apă, la 35 de ani acea crema nu mai este suficientă şi, astfel, apar primele riduri. Odată cu trecerea timpului încetinesc şi procesele de regenerare a pielii şi încep să apară carenţe de vitamine. De aceea, este important să folosim produse adecvate vârstei noastre şi problemelor cu care ne confrutăm.

Cât de periculoasă este lipsa de protecţie UV

Deşi nu ne putem imagina viaţa fără soare, acesta este un duşman al pielii. Protecţia UV este primordial şi avem mare nevoie de ea. Razele UVA accelerează îmbătrânirea pielii penetrând până în derm şi rupând fibroblaştii care sunt responsabili cu producţia de colagen. Razele UVB provoacă arsuri la suprafaţa pielii şi favorizează hiperpigmentaţia. De aceea, este esenţial să ne expunem la soare într-un mod cât mai responsabil şi folosind produse cu SPF cât mai ridicat atât pentru piele, cât şi pentru păr.