Top 3 motive pentru care ne cade mai mult păr toamna

1 2 jpg jpeg

De ce are loc acest fenomen? Practic, este modalitatea prin care organismul nostru răspunde schimbărilor din mediul înconjurător.

„În mod normal, 90-95% dintre foliculi sunt activi, în vreme ce procentele rămase se află într-un stadiu de pauză. Acestea echivalează cu pierderea uzuală a firelor de păr. Se pare că, toamna numărul foliculilor aflaţi în perioada de stagnare se măreşte şi de aceea ne confrutăm cu o cădere mai accelerată a părului” susţine Edy Virag, Brand Ambassador Nioxin România.

1. Stresul

Pe primul loc în top se află stresul. Acesta influenţează căderea părului indiferent de anotimp, însă toamna acţiunea lui devine mai puternică pe fondul unei predispoziţii generată de factorii naturali.

2. Soarele

Experţii în domeniu spun că lumina solară reduce producţia de melatonină din corp, care are proprietatea de a repara foliculii. Nivelul mai scăzut al acesteia face ca foliculii să rămână într-o perioadă de stagnare timp mai îndelungat şi să ne confruntăm cu o cădere mai accentuată a părului.

3. Nivelul crescut de testosteron

Vorbim despre o creştere a nivelului de testosteron atât la bărbaţi, cât şi la femei. Foliculii de păr sunt sensibili la acest hormon, aceştia îngustându-se şi părul subţiindu-se.

Sfatul specialistului

„Căderea părului toamna este temporară şi nu trebuie să ne îngrijoreze foarte tare. Dacă simptomele persistă, atunci trebuie să luăm măsuri pentru a stopa acest proces care poate avea consecinţe nu doar de ordin estetic, ci şi psihic şi emoţional“, ne sfătuieşte Edy Virag.