Surse din care să-ţi procuri energia iarna asta

2 jpg jpeg

Alungă oboseala cu goji şi avocado Fructele goji se remarcă prin conţinutul crescut de antioxidanţi, în special carotenoide, care au capacitatea de a reduce riscul de degenerescenţă maculară, principala cauză a orbirii în rândul persoanelor de peste 55 de ani. Aceşti antioxidanţi protejează organismul de stresul oxidativ, reduc oboseala şi întăresc capacitatea de protecţie a organismului în faţa agenţilor nocivi. De asemenea, acizii graşi sănătoşi din compoziţia fructului de avocado diminuează inflamaţiile care provoacă oboseala, precum şi cauzele acestora. Un plus de energie din migdale sau somon

Migdalele conţin magneziu, mineral care ajută la transformarea zahărului în energie. În plus, proteinele şi fibrele din compoziţia lor furnizează energie pe termen lung.

Şi consumul regulat de somon ,,hrăneşte” corpul cu proteine care accelerează metabolismul, crescând astfel nivelul de energie al organismului.

Pentru a fi în formă încă din zorii zilei, începe-ţi ziua cu un bol de cereale la micul dejun. Datorită carbohidraţilor şi vitaminelor din conţinutul acestora, organismul tău va primi doza de energie necesară pentru prima parte a zilei. Fulgii de ovăz sunt varianta ideală pentru micul dejun şi în caz de dietă. În plus, pot completa aportului zilnic de vitamine şi minerale.

Bogată în fibre, lintea ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, în timp ce seleniul îmbunătăţeşte starea de spirit.

Te menţii în formă cu afine

Fructele de pădure, mai ales afinele sunt bogate în antioxidanţi, substanţe care luptă împotriva radicalilor liberi care pot afecta activitatea celulelor. În plus, ele furnizează carbohidraţi sănătoşi şi, odată cu ei, mai multă energie. Chiar dacă în această perioadă le găseşti în marile magazine în variant congelată, sunt la fel de bune, pentru că îşi păstrează proprietăţile prin păstrare la temperature joase.