Stoarcerea coşurilor lasă cicatrice

Există un tratament naturist pentru acnee şi coşuri jpeg

Coşurile sau acneea constituie o problemă de piele cu care se confruntă aproximativ 85% din populaţia globului. Este o afecţiune produsă prin astuparea porilor datorită creşterii secreţiei de sebum.

Se recunoaşte prin aspectul caracteristic: piele cu pete roşii, puncte negre şi coşuri cu colecţie purulentă (pustule). Se pot forma şi chisturi, leziuni mai profunde care pot lăsa cicatrici dacă nu sunt tratate adecvat.

este mult mai marcată în perioada pubertăţii, din cauza modificărilor hormonale. De cele mai multe ori, se vindecă odată cu trecerea în perioada adultă. Totuşi, există cazuri în care acneea apare în copilărie sau persistă în perioada adultă.

Acneea este rezultatul unor factori multipli precum celulele de piele moarte, sebumul în exces şi înmulţirea bacteriilor. Adesea este declanşată de activitatea hormonală, care poate mări producţia de sebum. Pentru unele femei sarcina reprezintă un tratament al acneei, în timp ce pentru altele constituie o cauză. De asemenea, ciclul menstrual sau menopauza pot să favorizeze apariţia acestei afecţiuni. Anumite medicamente care afectează hormonii (contraceptivele orale), precum şi stresul, pot contribui la producerea în exces a sebumului şi, ca urmare, la acnee.

Atunci când apar coşurile, nu le stoarce şi nici nu le traumatiza. Stoarcerea coşurilor este o tehnică agresivă care rupe efectiv pielea şi favorizează astfel pătrunderea bacteriilor de pe mâini pe piele. Tentaţia de a le zgândări te poate lăsa cu nişte semne destul de urâte care cu greu mai pot fi şterse. Poţi folosi creme, soluţii pe bază de acid salicilic, benzoil peroxid şi retinol, precum şi medicamente şi tratamente care pot trata cu succes acneea.

Dacă te confrunţi cu forme uşoare de acnee poţi beneficia de tratamente pe bază de creme, loţiuni şi geluri. De asemenea, încearcă să te speli pe faţă de două ori pe zi şi să te concentrezi asupra acţiunii de controlare a sebumului.

Dacă forma de acnee inflamatorie cu care te confrunţi este una severă, ai nevoie de un tratament special conceput pentru tine de medicul dermatolog. Cel mai probabil va fi un tratament medicamentos oral combinat cu unul local. În cazul acneei chistice tratamentul se poate întinde pe o perioadă lungă, de până la şase luni, în funcţie de gravitatea formei.