Spune ADIO excesului de grăsime de pe abdomen

1 2 jpg jpeg

Hainele strânse pe corp, rochiile de vară subţiri sau cămăşile cambrate scot în evidenţă părţi ale corpului pe care de multe ori dorim să le ascundem în perioada verii. Abdomenul este partea cea mai provocatoare a unui corp pentru că primele depozite de grăsime se adună chiar în această zonă. Femeile şi bărbaţii, cu piele şi grăsime în exces, care atârnă inestetic în zona abdomenului, pot beneficia rezutatele unei intervenţii chirurgicale estetice. Abdominoplastia este procedura estetică prin care îţi iei adio de la grăsimea în exces de pe abdomen.

Avantajele abdominoplastiei

”Avantajele acestei proceduri sunt multiple. Se pot strânge muşchii abdominali care au fost lărgiţi şi slăbiţi de o sarcină. De asemenea, abdominplastia poate elimina vergeturile situate sub ombilic. Pacienţii şi pacientele mele aleg abdominoplastia, procedura chirurgicală prin care se îndepărtează excesul de piele şi grăsime de pe abdomen, pentru avea un aspect plat şi ferm al acestuia, dar şi pentru că ajută şi îmbunătăţeşte mult aspectul corpului”, spune dr. Ion Zegrea, medic specialist chirurgie plastică la Clinica Elysium.

Excesul de piele, care uneori rezultă din sarcinile anterioare sau din fluctuaţiile extreme în greutate şi depozitele de grăsime care sunt rezistente la dietă sunt câteva dintre motivele pentru care o persoană recurge la această procedură. Totuşi, abdominoplastia nu este o metodă de pierdere în greutate spun medicii specialişti.

”Abdominoplastia se face sub anestezie generală şi dureaza între 3 şi 4 ore. Înainte de a instalarea anesteziei, obişnuiesc să desenez linia de incizie pe abdomenul pacientului cu un marker. Incizia se va extinde cel puţin de la un şold la celălalt, chiar deasupra zonei pubiene. În anunite cazuri, la începutul procedurii se poate realiza lipoaspiraţia grăsimii în exces de la nivelul abdomenului şi al flancurilor. Operaţia nu este o metodă de control a greutăţii, ci este doar o eliminare a depozitelor inestetice din zona abdomenului”, explică procedura chirurgul estetician, Dr. Ion Zegrea.

Abdominoplastia, una dintre procedurile estetice efectuate cel mai frecvent de chirurgii esteticieni, a cunoscut o evoluţie semnificativă în ultimele câteva decenii. Studiile Plastic and Reconstructive Surgery-Global Open arată că 97% dintre pacienţi care şi-au făcut abdominoplastie au fost femei, cu o vârstă medie de 42 de ani. Anul trecut, la nivel mondial, s-au realizat peste 683.000 de abdominoplastii, arată datele ISAPS.