Soluţii din natură contra celulitei şi vergeturilor

1 2 jpg jpeg

Sarcina, variaţiile de greutate, hidratarea necorespunzătoare sau moştenirea genetică – duc la apariţia

. Cele mai predispuse zone sunt coapsele, abdomenul, sânii şi partea superioară a braţelor.

De asemenea, pot apărea încă din adolescenţă, din cauza creşterii bruşte, a stresului, anticoncepţionalelor, fumatului sau alimentaţiei neechilibrate.

Masează vergeturile în fiecare seară cu o cantitate mică de ulei de ricin şi lasă-l să se absoarbă în piele, pentru o hidratare profundă.

Amestecă într-un bol 50 ml ulei de măsline, 30 ml gel de aloe vera, 4 capsule vitamina E şi 2 capsule vitamina A, apoi pune-le într-o cutie de cremă. O aplici pe piele după duş, ca să fie mai uşor absorbită de piele.

Aplică pe zonele cu vergeturi comprese călduţe cu decoct mixt din frunze de iederă. Pune 200 g frunze uscate de iederă în apă şi lasă la macerat 2-3 ore, după care strecoară-l.

Planta rămasă se fierbe timp de o oră într-un litru de apă, apoi se filtrează. În final se amestecă decoctul cu maceratul şi se păstrează în frigider. Tratamentul se aplică cel puţin o lună.

Rupe o frunză de aloe vera, stoarce gelul acesteia şi aplică-l pe zona cu probleme. Masează timp de 20 de minute, apoi îndepărtează cu apă călduţă. Repetă procedeul o dată la 2-3 zile, până când observi o îmbunătăţire a aspectului pielii.

Bea 2 l de apă în fiecare zi, pentru a-ţi hidrata pielea. Pe lângă apă, este indicat să bei suc de afine şi să mănânci pepene verde. Acestea au efect diuretic şi consumul lor îţi vor detoxifica organismul.